BATUT: Očekuje se još jedan talas gripa u Srbiji

BATUT: Očekuje se još jedan talas gripa u Srbiji

Prema podacima Instituta za javno zdravlje "Milan Jovanović Batut", trenutno ima sve manje obolelih od gripa. Međutim, očekuje se još jedan talas.

- Prethodne nedelje počeo je da se evidentira pad oboljenja sličnih gripu, na osnovu preliminarnih rezultata, koje imamo sada, taj pad je nastavljen. Možemo očekivati dalji pad obolevanja – rekla je za TV Prva dr Darija Kisić Tepavčević, epidemiolog "Batuta", a preneo B92.net.

Ona je navela i da "Institut" nije dao stručnu preporuku za produženje raspusta u Srbiji jer je detektovan pad broja obolelih u svim regionima.

- Što se tiče drugog talasa oboljevanja više puta smo isticali da povratak u školske klupe i kolektive povećava verovatnoću – dodala je Kisić Tepavčević.

Iako se očekuje novi talas gripa, ona smatra da će na umanjenje njegovog intenziteta ipak uticati povećanje spoljašnje temperature. Očekuje da će građani češće provetravati prostorije i više boraviti na lepom vremenu, te manje dolaziti u neposredan kontakt, pa će se tako smanjiti širenje virusa.

Oceni vest:
0
2

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan