BAZENI NA SAJMIŠTU: Kako se Novosađani zabavljaju, koje su cene hrane i pića

BAZENI NA SAJMIŠTU: Kako se Novosađani zabavljaju, koje su cene hrane i pića

Bilo da je radni dan ili vikend, prvi otvoreni bazeni u gradu Novosađanima tradicionalno pružaju jedan od najboljih načina rashlađivanja. Mnogima je ovo i jedina letnja zabava i način da se oseti magija najtoplijeg godišnjeg doba na pravi način. Proveli smo ovde vrelo julsko popodne i uverili se koje sve mogućnosti pruža, kakve su cene klope i pića i kako posetioci provode vreme.

U olimpijskom bazenu uživaju sve generacije – od mališana sa mišićima i njihovih roditelja, preko tinejdžera koji se provode sa društvom iz škole, do parova koji razmenjuju poljupce po uglovima. Neki obožavaju da plivaju, dok je drugima važno samo da su u vodi, drže se za ivicu bazena ili sede na istoj sa nogama u vodi, ćaskaju i kuliraju.


Naša sugrađanka Nataša svakodnevno dolazi na ovaj bazen sa jedanaestogodišnjom ćerkom Teom.

Otkako je bazen otvoren, baš često dolazimo. Zadovoljni smo čistoćom i redom koji ovde vlada. Osetimo da je vidno poskupljenje po pitanju cena pića i hrane u odnosu na prošlu godinu, pogotovo cene sladoleda, koji deci najviše znači. Zato ove godine grickalice za ćerku ponesem od kuće, ponekad joj samo kupim sladoled ili sednem na kafu – kaže Nataša za portal Moj Novi Sad.


Kad god uhvate priliku, na bazene dolaze i dvadesetogodišnjakinje, Vedrana i Milica, koje smo "prepali" dok su "hvatale farbu".

Lepo nam je ovde. Najviše volimo da plivamo, a sad se sunčamo jer smo bele. Da bismo preživele ovako vrele dane, moramo nešto i da popijemo i da se osvežimo, pa ne nosimo ništa od kuće, sem voća – opisuju ove devojke.

Sreli smo i veselo društvo koje je "cirkalo" hladno pivo u ligenštulima, u dobrom raspoloženju.

Dođemo nekad ovde, nekad na Spens, ovde obično kad smo sa decom, jer je za njih super, ima prirodnog hlada, a danas nisu tu, pa uživamo sami – kroz smeh kaže Gorski, dok njegova izabranica Milica dodaje da bi bilo dobro da se u gradu naprave bar još dva otvorena bazena, jer nekada bude prevelika gužva.


Tribine su uvek prepune peškira, ali uvek ima i onih koji vole da se odalje od gužve i leškare na travi ispod drveća. Za decu je, pored malog i srednjeg bazena, na raspolaganju i igralište, koje oživi tek predveče.

Tuševi i česme sa vodom su funkcionalne, a postoji i nešto ležaljki i suncobrana za posetioce.


CENE HRANE I PIĆA

Od hrane, postoji kiosk sa mini krofnicama, gde porcija iznosi 200 dinara, a tu se možete osvežiti i limunadom ili cedevitom, po ceni od 100 dinara.


Malo dalje, u hladu kod ograde, nalazi se lokal sa baštom u kojoj posetioci vole da sede i "iskuliraju" uz piće, a tu se može i konkretno prezalogajiti, pa možete kupiti mekiku (200 din), pancerote (300 din), indeks sendvič (300 din), običan sendvič (250 din), hot dog (200 din), girice (200 din), pomfrit (200 din) i palačinke (100 din).


U nekom od četiri kafića možete popiti i espreso kafu, po ceni od 150 dinara, dok nes kafa staje 200 dinara.

Ukoliko želite da popijete točeno pivo 0,5, potrebno je da izdvojite 250 dinara, dok za pijuckanje koktela treba da pripremite 300 dinara. Gazirani i negazirani sokovi i ledeni čaj su po 180, voda 110, a energetska pića 200 dinara.

BEZBEDNOST NA NIVOU, ATMOSFERA MAHOM MIRNA

Našim sugrađanima sigurnost uliva to što na raspolaganju uvek ima dosta spasilaca, a jedan od momaka koji se bavi ovim poslom nam je rekao da najviše ljudi dolazi posle 15.30, sa poludnevnim kartama.


Od nezgoda, dešavaju se posekotine i ogrebotine, a potencijalnih davljenika, srećom, nije bilo. Imamo dva do tri spašavanja u toku sezone, što nije velika cifra. Češće im vadimo trnje ako se ubodu na livadi i previjamo oderotine ako padnu – kaže momak koji motri na kupače.

Iako skakanje u vodu nije dozvoljeno, klinci uvek pokušavaju da umaknu oku redara i bućnu se u vodu, a njima bude i oprošteno,uz opomenu, ali opšti utisak je da je vladanje na bazenu sada u odnosu na neke ranije godine na mnogo većem nivou.


Cena dnevne karte za odrasle je 300
, a za decu do 12 godina 200 dinara, dok poludnevna ulaznica (posle 15 časova) iznosi 200 dinara. Smene su radnim danom od 10 do 18.30, a vikendom od 9 do 19 sati.

Oceni vest:
13
5

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • BOCO

  pre 719 dana i 17 sati

  treba bazene otvarati ranije. ovo je kasno 10.00 sati radnim danom i 9.00 vikendom.
  Ako ne u 7.00 bar u 8.00
  do 10 da budes i ides kuci a ovde tek počinje

  Oceni komentar:
  2
  34
 • Svinjac

  pre 718 dana i 17 sati

  Idem skoro svaki dan, cesto bude velika guzva, deca su divlja, svaki dan neko dete skoci na mene ili me sutne. Jako puno lejkersa ima i skacu po ceo dan, zarobe deo bazena bukvalno...

  Oceni komentar:
  0
  10
 • Nada

  pre 718 dana i 8 sati

  Ne znam da li postoji biznis smena od 6 ili 7 je bila ranijih godina tačnije pre Korone

  Oceni komentar:
  0
  0