BEČ: Izvršilac terorističkog napada poreklom iz Severne Makedonije

BEČ: Izvršilac terorističkog napada poreklom iz Severne Makedonije

Ministar unutrašnjih poslova Austrije Karl Nehamer potvrdio danas da je napadač koji je sinoć izvršio teroristički napad u centru Beča poreklom iz Severne Makedonije.

Nehamer je rekao da je napadač, kojeg je ubila policija, bio star 20 godina, da je makedonskog porekla i da je bio osuđen za terorističko udruživanje.

Ministar je naveo i ime ubijenog teroriste, koji se zove Kujtim Fejulai, i koji je 25. aprila prošle godine osuđen na 22 meseci zatvora zbog pokušaja putovanja u Siriju radi priključenja Islamskoj državi.

Pušten je iz zatvora, prevremeno, uslovno 5. decembra prošle godine jer je, na osnovu starosti potpadao pod blaže zakonodavstvo predviđeno za mlade prestupnike.

Nehamer je agenciji APA rekao da je terorista imao austrijsko i severno-makedonsko državljanstvo.

Prethodno je glavni i odgovorni urednik magazina "Falter" Florian Klenk objavio da je napadač Albanac poreklom iz Severne Makedonije, koji je rođen i odrastao u Beču.

– Bio je opremljen lažnim bombaškim pojasem, jednom automatskom puškom, pištoljem i mačetom, oružjem kojim je izvršio gnusni napad na nedužne građane – naglasio je Nehamer, a prenosi RTV

Da podsetimo, četvoro civila i jedan napadač ubijeni su u sinoćnim terorističkim napadima u Beču, potvrdila je austrijska policija. Ranjeno je 17 osoba, sedmoro od njih teže.

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • O zaštićenim belim medvedima

  pre 450 dana i 19 sati

  1. Činjenica broj1: - List "Charlie Ebdo" je u vlasništvu Rotšilda, koji jeste Jevrej.
  2. Činjenica broj 2: - Novinari koji su smatrali da imaju slobode provokacije druge vere, muslimanske, su Jevreji koji su radili u listu "Charlie Ebdo". Ovo im je drugi pokušaj, što govori da postoji plansko provociranje Muslimana u Evropi.
  3. Činjenica broj 3: - Osim prve žrtve, profesora Samuela, čije ime navodi na pomisao da se radu o Jevreju, sve ostale žrtve su hrišćani, koji ničim nisu niti provocirali niti povređivali prava i veru Muslimana.

  Rekao bih da se ovde radi o namernom dovođenju Muslimana u Evropu (Jevrej Soroš, čije je ime u WW2 bilo Schwartz, dok je otimao imovinu drugim Jevrejim u Budimpešti i time stekao prvobitni kapital) a zarim slede provokacije koje treba da dovedu do odgovora razbešnjenih desničara u Evropi (ubijanja muslimana po ulicama) koje zatim treba da rezultiraju ratom Evrope i muslimana, uglavnom kombinovianih vojnih snaga sa dominacijom Turske i Irana.
  Koliko će na tome zaraditi Jevreji, koji svoj problem sukoba sa Muslimanima prenose na hrišćane, a kako će se u tom ratu postaviti Izrael, ostaje da se vidi.

  Koliko se sećam, nekada je demokratija propovedala i zapovedala, da korištenje svojih sloboda, pa i govora, nije moguće ukoliko to narušava slobode, u kojima su i verksa prava, drugih ljudi. NO, izgleda za Jevreje iz "Charlie Ebdoa" to ne važi.

  Oceni komentar:
  2
  6