BELJANSKI: Nisu mi pisali pesmice već pretili streljanjem i zapalili auto (FOTO)

BELJANSKI: Nisu mi pisali pesmice već pretili streljanjem i zapalili auto (FOTO)

Beogradskom advokatu Čedomiru Kokanoviću određen je pritvor u trajanju od 30 dana.

Čedomir Kokanović je priveden zbog, kako stoji u rešenju o policijskom zadržavanju, osnova sumnje da je počinio dva krivična dela, oba na štetu Vladimira Beljanskog, predsednika Advokatske komore Vojvodine. U pitanju su krivična dela proganjanje i krivično delo ometanje pravde koja zbirno mogu da vuku sa sobom višegodišnju zatvorsku kaznu. 

Danas se saopštenjem oglasio i Beljanski, kako kaže, povodom izjava pojedinih advokata u pojedinim medijima da je advokatu Kokanoviću određen pritvor jer mu se na teret stavlja to što je objavljivao stikere na advokatskim Viber grupama i pisao pesme na platformi Iks.



Beljanski podseća da mu nisu pisali pesmice već pretili da će zapaliti automobil (što se i desilo) i da će ga streljati. Saopštenje prenosimo u celosti.

 − Podsećam javnost da mi je tokom noći 4. januara zapaljen je automobil ispred moje porodične kuće u Novom Sadu, a neposredni izvršioci, koje ne poznajem niti sam ikada čuo za njih, su uhapšeni i nalaze se u pritvoru. Brzom reakcijom vatrogasaca sprečeno je da se plamen ne proširi na drveće i kuću. Pre paljenja mog automobile, Čedomir Kokanović je na društvenim mrežama objavio fotografiju mog automobila na kojoj se vide i registarske oznake i napravio montažu da je auto zapaljen i da gori. Nakon požara, objavio je fotografiju izgorelog automobila i napisao da kolege nisu zadovoljne i da treba da bude i krvi. Takođe, objavio je da me treba vezati ispred suda i bičevati, da ulicom Sutjeskom u kojoj se nalazi sud treba da poteče krv kao i niz drugih još gorih i vulgarnih pretnji. Pre nekoliko dana objavio je na društvenim mrežama novu fotomontažu na kojoj je fotografija automobila u plamenu koji sam pozajmio od prijatelja i koji vozim od nedavno. Ispod fotomontaže zapaljenog automobila je napisao "Idemo dalje”. Iz ovoga mogu da zaključim da me je Kokanović pratio, fotografisao i nastavio otvoreno da preti –objašnjava Beljanski.



Dalje navodi da je u prethodnom periodu zapaljen automobil bivšeg predsednika Advokatske komore Vojvodine, bačena bomba na porodičnu kuću disciplinskog tužioca i zapaljen automobil disciplinskog sudije.



Ovi slučajevi, kao i paljenje mog automobila su najverovatnije povezani, o čemu sam detaljno obavestio policiju i tužilaštvo. Kokanović je veoma blizak sa licima za koje postoje snažne indicije da su povezani sa svim ovim slučajevima, a koji su i meni lično upućivali pretnje. Protiv njega su krivične prijave podnele i druge kolege čiju je bezbednost ugrožavao i proganjao ih. Policija i tužilaštvo u daljoj istrazi treba da utvrde vezu između javnog pozivanja na vršenje krivičnih dela, naručilaca i neposrednih izvršilaca, a po mom uverenju takva veza je već očigledna. Možda treba dodati da se Kokanović pojavio i kao branilac okrivljenih za paljenje mog automobila, a da advokat koji sada njega brani brani i neposredne izvršioce paljenja. Uz sve navedeno Kokanović je objavljivao moje forografije i natpise u kojima je pozivao na ubistvo streljanjem, vešanjem, tako da poslednje četiri godine gotovo svakodnevno primam vulgarne uvrede i pretnje. Iz medija sam saznao da je lišen slobode i da mu je određen pritvor. Pretpostavljam da je razlog za određivanje pritvora opasnost da će ponoviti krivično delo ili izvršiti krivično delo kojim preti, što smatram opravdanim. Iako nije član Advokatske komore Vojvodine, nego Beograda, opsesivnu posvećenost kroz krivična dela je usmerio upravo prema Advokatskoj komori Vojvodine, njenom rukovodstvu i meni lično. Poslednja objava je fotomontaža na kojoj smo streljani ja i još jedna koleginica.  Očekujem da će dalja istraga dati adekvatne rezultate i da pozivanje na nasilje i samo nasilje neće biti nekažnjeni niti prihvaćeni kao dozvoljena društvena pojava – zaključuje predsednik Advokatske komore Vojvodine.

Oceni vest:
4
4

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • Kriticar Rezima

    pre 111 dan i 6 sati

    Beli je najjaci kad nema ko da mu odgovori, isto je posebno jak kad jstupa sa mesta predsednika komore i istu koristi za obracunavanje sa svojim neistomidljenicima a podrzavaju ga iskljucivo oni kojima je dao neku poziciju u komori, precrtan SNS sablon, dok profesiju sistemski unistava!

    Oceni komentar:
    2
    1
  • Sve ide ka Promeni

    pre 111 dan i 5 sati

    Ono, kad se među ljudima ne može razgovarati, jer je stvoren takav sistem.
    Pa ljudi počnu da odgovaraju za reči izgovorene u očaju i nemoći bilo kakvog uticaja.
    Sve je to, predrevolucionarno stanje, a time je vlast uplašenija, jer ne znaju koliko će teške mere biti prema njima. Znaju, da kad se stvori kritična masa, nema te vojske i policije koja
    će izbarati silu prema masi naroda u odnbosu na nekolicinu... dobro nafatiranih filozofa,
    koji su jaki jedino u emisijama kontrolisanih medija.

    Oceni komentar:
    0
    1