BEOGRAD: Apelacioni sud pravosnažno osudio Miću Nikolića Sarmu zbog krijumčarenja skanka

BEOGRAD: Apelacioni sud pravosnažno osudio Miću Nikolića Sarmu zbog krijumčarenja skanka

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na 13 i po godina zatvora Novosađanina Miću Nikolića zvanog Sarma, a njegove saradnike na kazne od godinu i do 12 godina zatvora povodom optužbi da su krijumčarili skank iz Albanije i sa teritorije Kosova i Metohije, do hapšenja 2012.

U ovom slučaju je primenjen pravni institut osuđenog saradnika – tako što je svedočilo lice koje je osuđeno po optužnici Tužilaštva za organizovani kriminal, rečeno je Tanjugu, a prenosi portal Radio-televizije Vojvodine.

Nikoliću je izrečena i novčana kazna od 200.000 dinara i oduzimanje imovinske koristi od 1.700 evra, 27.000 dinara i 142 dolara.

Ovom odlukom Nikoliću je smanjena kazna za godinu dana u odnosu na prvostepenu prošlogodišnju presudu Specijalnog suda, a kazne su ublažene i njegovim saradnicima.

Pored Nikolića osuđeni su Agron Hodža na 12 godina zatvora, Rajko Savić na 10 i po godina, Miodrag Vranić na tri i po godine.

Nikolićeva supruga Milana Nikolić dobila je pravosnažnu uslovnu kaznu od 6 meseci zatvora s rokom provere od tri godine.

Inače 2013. godine, Specijalni sud je privremeno oduzeo od Nikolića i sa njim povezanih trećih lica 29 stanova u Novom Sadu od 30 do 200 metara kvadratnih, zatim 15 garažnih mesta, 20 lokala, kao i gradsko-građevinskog zemljište u Subotici, jer postoji sumnja da su kupljeni novcem proisteklim iz krivičnog dela.

Odluka o trajnom oduzimanju ove imovine biće doneta nakon ove pravosnažne osuđujuće presude.

Oceni vest:
6
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan