BEOGRAD: Sastali se Miloš Vučević i ambasador Ruske federacije u Srbiji

BEOGRAD: Sastali se Miloš Vučević i ambasador Ruske federacije u Srbiji

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sastao se danas u Beogradu sa ambasadorom Ruske federacije NJ. E. Aleksandrom Bocan Harčenkom. Tom prilikom razgovarali su o uspostavlјanju bliže saradnje između Grada Novog Sada i administracije Petrogradskog okruga Sankt Peterburga.

Kako podsećaju iz Gradske kuće, gradonačelnik Vučević se, krajem maja prošle godine, sastao se sa rukovodstvom Petrogradskog rejona, jednim od najznačajnijih istorijskih i kulturnih rejona u celoj Rusiji, ali i značajnim privrednim centrom, i tada razgovarao o perspektivama ekonomske saradnje, pogodnostima za investiranje u Novom Sadu i saradnji u IT sektoru.

Kako je naglašeno prilikom današnjeg susreta, cilј je da se intenzivira saradnja Novog Sada i Petrogradskog rejona, između ostalog u oblastima privrede, turizma, obrazovanja i kulture. Vučević je prezentovao ambasadoru sve mogućnosti Novog Sada kao Evropske prestonice kulture, ali i druge potencijale koji mogu doprineti plodotvornim odnosima. Gradonačelnik je istakao da Novi Sad mnogo polaže na saradnju sa ruskim gradovima, a kao dobar primer za to naveo je Nižnji Novgorod koji je naš grad pobratim.


Na sastanku je ocenjeno da, pored tradicionalno dobrih odnosa dva naroda, snažnih diplomatskih i političkih veza između Srbije i Ruske federacije, kompanija "NIS – Gaspromnjeft" predstavlјa značajnu kariku u povezivanju Grada Novog Sada i Petrogradskog okruga Sankt Peterburga, navodi se na kraju saopštenja iz Kabineta gradonačelnika.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Vasa Ladacki

  pre 794 dana i 18 sati

  Ovo kao pocetak nekog dobrog vica..

  Oceni komentar:
  0
  1