BEOGRAD: Sutra ponovljeno suđenje Darku Šariću

BEOGRAD: Sutra ponovljeno suđenje Darku Šariću

Ponovljeno suđenje optuženim za šverc 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u zapadnu Evropu nastavlja se sutra u Specijalnom sudu u Beogradu.

Na početku ponovljenog suđenja Darko Šarić i svi ostali negirali su dela za koja se terete, dok je tužilaštvo ostalo pri svojim optužbama i predloženim dokazima.

Osim Šarića, suđenje se ponovlja i prema Željku Vujanoviću, Nenadu Novakoviću, Bošku Nediću, Nikoli Dimitrijeviću, Živku Sidinskom, Bobanu Stojilkoviću, Marku Daboviću, Borislavu Tunjiću, kao i Rodoljubu Raduloviću, Goranu Sokoviću i Marku Pandrcu, koji su u bekstvu.

Ponovo će se suditi i odbeglim Nebojši Sretenoviću, Marku Račiću i Vladimiru Račiću, Petru Obradoviću i Milovanu Milovcu, kao i svedocima saradnicima Drašku Vukoviću, Radanu Adamoviću i Nebojši Joksoviću.

Na optuženičkoj klupi ovog puta zajedno sa Šarićem su Mihailo Đoković, koji je osuđen u posebnom postupku nakon što je prošle godine uhapšen u Italiji i potom izručen Srbiji, kao i Darko Tošić koji je takođe bio osuđen u odsustvu, ali je letos izručen iz Holandije.

Šarić i Tošić su jedini iz grupe optuženih nalazi u pritvoru, dok se ostali, koji nisu u bekstvu, brane sa slobode.

Prvostepenom presudom, koja je ukinuta, Šarić je bio osuđen na 20 godina zatvora, a ostali na višegodišnje zatvorske kazne.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan