Beograd: U domu zdravlja traže ličnu kartu za odlazak u toalet

Beograd: U domu zdravlja traže ličnu kartu za odlazak u toalet

U Dom zdravlja "Zvezdara" već šest meseci u toalet može da se uđe samo s ličnom kartom.

Time je narušeno dostojanstvo pacijenata i njihovih pratilaca, utvrdio je juče zaštitnik građana Saša Janković u postupku kontrole pravilnosti i zakonitosti rada ovog doma zdravlja.

- Propusti su načinjeni na štetu prava građana koji su korisnici zdravstvenih usluga – pacijenata i njihovih pratilaca, što je u suprotnosti sa obavezom zdravstvene ustanove da građanima pruža zdravstvenu zaštitu uz poštovanje najvišeg mogućeg standarda ljudskih prava i vrednosti, utvrdio je ombudsman.

Kako javlja "Kurir", uprava DZ "Zvezdara" se u novembru prošle godine na ovako neobičan korak odlučila pošto je za veoma kratko vreme zapaljeno i uništeno čak 12 vodokotlića.

- Nismo znali šta da radimo. Zvali smo policiju, sačinjen je zapisnik, ali to nije sprečilo počinioce da opet dođu i pale vodokotliće u WC za pacijente, rekla je pre šest meseci za ovaj dnevnik direktorka DZ Zvezdara dr Dragana Trifunović Balanović.

Ombudsman je, međutim, zaključio da je ovim načinjen propust i da uprava ove ustanove mora bez odlaganja da omogući svojim korisnicima zdravstvenih usluga nesmetano i bezuslovno korišćenje svih toaleta koji su predviđeni za pacijente.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

servisne informacije novi sad novosađani JKP Vodovod i kanalizacija novosadska policija crna hronika raspored sahrana novi sad horoskopski znaci novosadsko porodilište horoskop gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević dnevni horoskop klinika za ginekologiju i akušerstvo Isključenje struje bebe Republički hidrometeorološki zavod raspored sahrana i ispraćaja NURDOR bez vode sremski karlovci RHMZ jkp lisje mup novi sad novorođenčad betanija servisne informacije Futog isključenje vode Vreme u Novom Sadu sahrane novi sad isključenja struje