Berza ploča, diskova, stripova... i promocija knjige u subotu u Fabrici

Berza ploča, diskova, stripova... i promocija knjige u subotu u Fabrici

Berza vinila, kompakt diskova, kaseta, stripova i knjiga održaće se u subotu, 12. marta, u Fabrici SKCNS-a.

Na berzi će se naći stara izdanja, nova izdanja i rariteti, a održavaće se redovno tokom cele godine, svake druge subote u mesecu.

Ovoga puta u sklopu berze organizujemo i promociju knjige "Seljobriti 3", autora Branislava Bašića Pekara, koju je objavio Studentski kulturni centar Novi Sad. Promocija počinje u 13 časova, a o knjizi će, pored autora, govoriti i Bogomir Bogica Mijatović i urednik izdanja Jovan Gvero – navodi se u saopštenju iz SKCNS-a.

Iz predgovora Bogomira Bogice Mijatovića:

Pekar je buntovnik s razlogom, s definisanim političkim stavom, ponekad romantični nostalgičar, a uvek iskren i nadasve hrabar. On je roker na čiju su buntovnu poetiku, pre svih, uticali Džoni Štulić, KUD Idijoti i Bora Đorđević, čije su ideale izneverili, ne oni koji su bili njihovi sledbenici, već seljobriti iz devedesetih, na sve tri strane, koji su sledili bolesne vođe, "kurvine sinove", jer "uvjek je onih koji vjeruju", tako da već tri decenije "iz dubine crnog mraka slušam(o) zvuke narodnjaka". Mada izgleda da su oni definitivno pobedili, borba još uvek traje, jer, kako to u jednoj pesmi autor ove knjige reče – "sloboda je moj jedini kapital".


Berza počinje u 11 časova i trajaće do 15 časova. Učešće je besplatno, broj izlagača je ograničen, a oni koji žele da izlažu treba da se prijave na mejl .

Berza će se održati u skladu sa aktuelnim epidemiološkim merama Vlade Republike Srbije, a ulaz je besplatan.

Oceni vest:
1
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan