BERZA: Stiže novac od akcija NIS-a i Telekoma, od septembra i od koncesije aerodroma

BERZA: Stiže novac od akcija NIS-a i Telekoma, od septembra i od koncesije aerodroma

Ukoliko do sad niste prodali besplatne akcije, kao ni podizali novac od dividendi, strpite se još malo...

Kako javlja "Blic", građani Srbije na ime dividendi od NIS-a trebalo bi da dobiju ukupno 181 dinar, dok po ovom osnovu od "Telekoma" očekuje se ukupno 267 dinara. U slučaju da niste prodali besplatne akcije, kao ni podizali novac od dividendi sada imate 10.076 dinara.

Ovaj iznos, navodi beogradski list, trebalo bi da se dodatno uveća na jesen, kada bi građani Srbije od koncesije Aerodroma "Nikola Tesla" mogli da računaju na 14,6 evra po akciji bruto, odnosno 12,4 evra (1.465 dinara). To bi ukupnu sumu uvećalo na 11.541 dinar.

Očekivanja su da će se to desiti u septembru, kada bi trebalo da se dogodi finansijsko zatvaranje transakcije i prenos sertifikata aerodromskog operatera, odnosno početak rada Vansi Erports Srbija, a tada će biti i uplata jednokratne koncesione naknade od 501 milion evra, piše "Blic".

Oceni vest:
1
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

RHMZ istraživanje bez vode JKP Vodovod i kanalizacija Dom zdravlja Novi Sad Srbija novosađani novorođenčad klinika za ginekologiju i akušerstvo betanija isključenje vode novi sad odbojkaški klub vojvodina jkp novosadska toplana OK Vojvodina Isključenje struje ishrana Vreme u Novom Sadu elektrovojvodina bez struje novosadsko porodilište MUP Srbije novosadska policija Elektrodistribucija Novi Sad isključenja struje servisne informacije novi sad vojvodina ns seme vremenska prognoza novi sad Republički hidrometeorološki zavod bebe