BERZA: Stiže novac od akcija NIS-a i Telekoma, od septembra i od koncesije aerodroma

BERZA: Stiže novac od akcija NIS-a i Telekoma, od septembra i od koncesije aerodroma

Ukoliko do sad niste prodali besplatne akcije, kao ni podizali novac od dividendi, strpite se još malo...

Kako javlja "Blic", građani Srbije na ime dividendi od NIS-a trebalo bi da dobiju ukupno 181 dinar, dok po ovom osnovu od "Telekoma" očekuje se ukupno 267 dinara. U slučaju da niste prodali besplatne akcije, kao ni podizali novac od dividendi sada imate 10.076 dinara.

Ovaj iznos, navodi beogradski list, trebalo bi da se dodatno uveća na jesen, kada bi građani Srbije od koncesije Aerodroma "Nikola Tesla" mogli da računaju na 14,6 evra po akciji bruto, odnosno 12,4 evra (1.465 dinara). To bi ukupnu sumu uvećalo na 11.541 dinar.

Očekivanja su da će se to desiti u septembru, kada bi trebalo da se dogodi finansijsko zatvaranje transakcije i prenos sertifikata aerodromskog operatera, odnosno početak rada Vansi Erports Srbija, a tada će biti i uplata jednokratne koncesione naknade od 501 milion evra, piše "Blic".

Oceni vest:
1
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

betanija novosađani vremenska prognoza novi sad zdravlje beograd novorođenčad novi sad novosadsko porodilište matičar OK Vojvodina bez struje vladimir putin javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija RHMZ MUP bebe Vreme u Novom Sadu JKP Vodovod i kanalizacija bez vode odbojkaški klub vojvodina servisne informacije novi sad vremenska prognoza Isključenje struje istraživanje Srbija isključenja struje Republički hidrometeorološki zavod elektrovojvodina klinika za ginekologiju i akušerstvo isključenje vode