Berza vinila, promocija strip izdanja i koncert Obojenog programa u subotu u "Fabrici"

Berza vinila, promocija strip izdanja i koncert Obojenog programa u subotu u "Fabrici"

Berza vinila, kompakt diskova, kaseta, stripova i knjiga održaće se u subotu, 7. maja u "Fabrici" SKCNS-a. Na berzi će se naći stara izdanja, nova izdanja i rariteti, a održavaće se redovno tokom cele godine, svake druge subote u mesecu.

Istog dana, u 21 čas, u "Fabrici" će nastupiti kultni novosadski sastav Obojeni program, koji je 2020. godine obeležio 40 godina postojanja i 30 godina od objavljivanja prvog albuma "Najvažnije je biti zdrav".

Berza

Berza počinje u 11 časova i trajaće do 15 časova. Broj izlagača je ograničen, a učešće se naplaćuje 500 dinara po štandu. Oni koji žele da izlažu treba da se prijave na mejl .


Ovoga puta, u sklopu berze, u 13 časova, održaće se i promocija zbirke kratkih stripova "Fragmenti realnosti", autora
Novice Milivojevića.

Novica Milivojević je ilustrator i stripadžija. Rođen je u Zrenjaninu, 1981. godine. Diplomirao je na Tehničkom fakultetu "Mihajlo Pupin" u rodnom gradu. Ilustracijom i crtanjem se bavi "od kako zna za sebe", a profesionalno od 2009. godine. Stripom se bavi iz hobija i objavljuje ih onlajn na svojim Facebook i Instagram profilima. Njegovi stripovi su objavljivani na Strip Blog i Helly cherry portalima, kao i u izdanju "Strip sa margine". Učestvovao je na Kragujevačkom pobedniku i Balkanskoj smotri strip autora u Leskovcu. Isečkom iz stripa "Kapetan Srbija–Legenda o nebeskom narodu" je ušao u 100 najuspelijih radova odabranih za veliku izložbu Salona 2019. godine. Živi i radi u Novom Sadu od 2009. godine.

"Fragmenti realnosti" je zbirka kratkih stripova koji su objavljivani onlajn na Novičinim društvenim mrežama kao i na Strip blogu i Helly Cherry portalima pod nazivom Hard Smor Comix. Na nagovor Miloša Simića se to sve pretvara u štampano izdanje. Tematika samih stripova se može uvrstiti u neku vrstu fantastike, prikaz realnih svakodnevnih situacija koje gaze jednom nogom u realm paralelnih realnosti.

Svirka

Kultni novosadski sastav Obojeni program nastupiće u SKCNS Fabrici, u subotu u 21 čas. Tokom četiri decenije sviranja, u radu benda učestvovalo je mnogo muzičara, a frontmen Branislav Babić Kebra jedini je član originalne postave. Uz njega, dugogodišnju postavu Obojenog programa čine Ilija Vlaisavljević Bebec na bas gitari, bubnjar Vladimir Cinkoski Cina, a nedavno im se pridružio i novi član, basista Miki Ristić (ex Darkwood Dub, Bella Technika, Sana Garić).

Obojeni program je 2020. godine obeležio 40 godina postojanja i 30 godina od objavljivanja prvog albuma "Najvažnije je biti zdrav". 

Da ne poveruješ… 40 godina… Mi volimo tu muziku i to je to. Naravno, nije to samo muzika, to je i estetika, to je čitava akcija, kao i svi oni ljudi koji su na razne načine bili i jesu u tome. I publika… Svašta je tu na svoj način bitno, i nama je drago što smo deo toga i verovatno zato i toliko dugo traje –  izjavio je, tim povodom, Kebra za portal Nova S.

Usled pandemije korona virusa, održavanje koncerata je bilo onemogućeno, a bend sada, nizom nastupa, nastavlja da obeležava ovaj važan jubilej i promoviše aktuelni album "2021 = 41" koji je u aprilu 2021. godine objavio "Odličan hrčak".


Ulaznice su u pretprodaji od četvrtka, 14. aprila, i mogu da se kupe onlajn na 
http://www.gigstix.com/ kao i na prodajnim mestima Gigstixa. Early bird ulaznice koštaju 999 dinara, a regularna cena ulaznica u pretprodaji biće 1.200 dinara.

Na dan koncerta cena će iznositi 1.500 dinara a moći će da se kupe na biletarnici "Fabrike" čija vrata će biti otvorena od 20 časova.

Oceni vest:
4
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan