BES KORISNIKA U SRBIJI: Nekadašnji Donesi.com dodatno naplaćuje dostavu po lošem vremenu, a postoje i drugi troškovi

BES KORISNIKA U SRBIJI: Nekadašnji Donesi.com dodatno naplaćuje dostavu po lošem vremenu, a postoje i drugi troškovi

Prošlo je nešto više od mesec dana otkad je aplikacija za poručivanje i dostavu hrane Donesi.com promenila i vlasnike i brend. Usled agresivne kampanje, malo ko nije shvatio da je Donesi sada Glovo, a priča sa kampanjom koja i danas traje, možda bi i bila zaboravljena da i mesec i po dana od akvizicije Glovo ne prati sijaset kontroverzi - od restorana koji su počeli da naplaćuju dostavu, do same dostave koja je drastično skuplja, te kašnjenja isporuka.

Kap koja je ovih dana za mnoge prelila čašu je i obavezna doplata od 75 dinara, a u slučaju da poručujete dostavu po lošem vremenu.

Argument iz kompanije je da u slučaju pljuskova ili snega, Odeljenje za operacije u realnom vremenu, uključuje bonus za kurire, a koji se istovremeno aktivira kao doplata za korisnike, prenosi B92.net.

Pa zar poenta dostave upravo nije, da pored situacija u kojima vas mrzi da kuvate ili idete do prodavnice, u nešto lošijim vremenskim uslovima to neko uradi umesto vas – samo je jedan od sijaset ogorčenih korisnika na društvenim mrežama.

A, na kraju se izgleda zamka krije u "sitnim slovima". Kako su rekli u kompaniji Glovo, naknada nije nova i detalji su prikazani u njihovim uslovima korišćenja.

Doplata za loše vremenske uslove se obično primenjuje tokom pljuskova i snega, odnosno, kada su uslovi za dostavu zahtevniji. U tim slučajevima dostavljačima plaćamo bonus. Za primenu naknade postoji procedura, u kojoj Odeljenje za operacije u realnom vremenu uključi bonus za kurire, koji se istovremeno aktivira kao doplata za korisnike – kažu iz Glova.

Istina se, tvrde korisnici, može tumačiti i malo drugačije.

Kako su nalozi sa Donesi.com naglo prebačeni na Glovo, tako se svima izgubio prikupljeni broj poena kojim ste na Donesi ostvarivali popuste. Tako je, pored očiju korisnika, "proletela" i tačka 6, a koja govori o uslovima korišćenja i obaveznoj naknadi.

Korisnici Glova istovremeno su primetili i još jedan novi trošak.

Reč je o mesečnoj pretplati, koja je koštala 300 dinara, a koja vam omogućava da poručujete besplatno.
Ona je međutim podignuta na 500 dinara, a nakon uvođenja opcije Glovo Prime

S obzirom na to da radim od kuće i naručujem jako često Glovo Prime preplata od 300 dinara bila je idealna. Ono što nije idealno je to što vam posle dve nedelje postojanja Prime, stigne mejl u kom kažu: 'E znate kako, cena je bila 300, sada je 500 dinara – kaže jedan korisnik na Reditu.

Brojni korisnici su se požalili i na višečasovna kašnjenja njihovih porudžbina. U nemalom broju slučajeva, naznačeno vreme dostave nije ispoštovano.

Veliki broj korisnika se takođe požalio i da im je, čak i nekoliko sati nakon porudžbine, porudžbina otkazana, preusmerena, odbijena, te da lokal iz kog poručuju ne radi.

Ja sam imao više problema sa Glovom, jednom mi nisu ni doneli porudžbinu koju sam platio onlajn. Najveći problem imam što im sve to platim, čak i uvećane cenu i artikla, ali i dostave, a porudžbina svejedno kasni – žali se jedan korisnik, piše pomenuti portal.

Oceni vest:
9
6

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Liza

  pre 524 dana i 10 minuta

  Kakvo donesi i glovo, skuva se za cas i pojede i lepse i bolje i jeftinije.

  Oceni komentar:
  8
  10
 • D

  pre 523 dana i 22 sata

  Kada vas mrzi dupe iz stolice da pokrenete, ko vas... Ne živimo u New Yorku. Ne padaju sekire sa neba, pa čak ni kada je loše vreme.

  Oceni komentar:
  12
  15
 • Maks

  pre 523 dana i 22 sata

  Glovo iskoriščava mlade ljude. Naplacuju im torbu za rad i majcu 6000.din a na kraju njihova zarada za taj posao i predjenih kilometra i armortizacija održavanje bicikla kad se sve sabere i oduzme vidite sami šta toj deci ostaje.

  Oceni komentar:
  3
  15
 • Boris

  pre 523 dana i 13 sati

  Mislim da niste dovoljno puta naglasili da je Donesi sada Glovo, haha. :)

  Oceni komentar:
  1
  8
 • Najveće zlo je industrija laži

  pre 523 dana i 10 sati

  Način marketinga, ljudske delatnosti meni najomrznije, prezentuje kvalitet i namere kompanije.
  Kada je neko užasno agresivan, siguran je dokaz da sa njim i njegovom delatnošću ne treba imati nikakve veze.
  Zakoni jedne zemlje bi trebalo da ograniče bilo čiji marketing, zbgo kvaliteta života njegovih građana. Inače ako niste znali, država Srbija izjavljuje da je zauzela stav da podiže kvalitet života svojih građana i radi na tome.
  Krađa novca putem marketinga je ogromna.
  Novca koji ne odlazi u korisne društvene stvari već u lične džepove.
  Ljudi koji se bave lažima u suštini, na naučni, diplomirani način, nemaju nikakvu etiku i moral, u šta smo svi imali prilike da se uverimo.
  Novčana sredstva koja izdvaka proizvođač, ne odlaze u razvoj ili kvalitet proizvoda ili usluge.
  Takođe, odbijaju se od poreza kao poslovni trošak.
  To se koristi za krađu od Poreske, a time i od zajednice, tako što su cene marketinga prenaduvane, a deo uplaćenih sredstava se vraća drugim fakturama naručiocu marketinga ili direktorima marketinga lično u džep.
  Zbog toga su sekunde i oglasni prostori skupi. Da se što više izvuče od države.
  Marketing je izmišljen u americi, još tamo negde 20-tih godina, od strane jevrejskih trgovaca. Primer koliko je loš marketing balazimo u reklamama za zubnu pastu i čokoladu
  50-tih godina, kada su reklamirane "radioaktivne" zubne paste i čokolade - kao izuzetno dobre i kvalitetne. I to nam govori sve o marketingu.

  Uostalom, sve što ste dobro kupili u životu i sa čime ste bili zadovoljni, nije imalo nikakav marketing, već ste za to čuli od vama poverljive osobe, zar ne?

  Oceni komentar:
  0
  10