BEŠENOVAČKO JEZERO: Jedna od najlepših destinacija nadomak Novog Sada

BEŠENOVAČKO JEZERO: Jedna od najlepših destinacija nadomak Novog Sada

Posetili smo jedno od najlepših i najčistijih kupališta u Srbiji koje je smešteno na 38 kilometara od Novog Sada i ostali smo zatečeni lepotom i bistrinom jezera.

Jezero Beli kamen, ili, jezero Bešenovo, nastalo je u jami rudarskog kopa rude lapor beočinske cementare što pri prvoj pomisli ostavlja utisak da se radi o ne tako čistoj vodi i plaži, ali prikupili smo jasne dokaze da je reč o izuzetno čistoj vodi i okruženju koje je, maltene. netaknuto.

S obzirom na to da temperature ovog vikenda dostižu i 28 stepeni, neki od ljudi koji su se nalazili na plaži, hrabro su se odlučili da se okupaju u popodnevnim satima kada je kraj vode sasvim prijatno, pa i pogodno za sunčanje.


Tišinu kraj samog jezera povremeno je prekidala muzika onih koji su rešili da naprave piknik sa prijateljima i uživaju u prirodi u poslednjim toplim danima ovog meseca.

Najstariji su se pak izležavali upijajući vitamin D i negativne jone vode koji pozitivno utiču na raspoloženje. Prijateljska atmosfera kružila je na plaži Bešenovačkog jezera.


Samo okruženje je veoma neobično – kao da je neko isekao brdo i zatim izdubio zemlju, a to je zato što je ovo jezero, poznato i kao Bešenovačko jezero, nastalo tako što je jama bivšeg rudnika počela da se puni vodom nakon iscrpljivanja kopa 80-ih godina, i kažu da Beli kamen danas dostiže dubinu od čak 50 metara. Vodi može da se priđe skoro sa svih strana, i sto tako moguće je upustiti se u šetnju i napraviti pun krug, što smo i učinili i definitivno razbili svaku predrasudu kada je ovaj komadić prirode u pitanju.

Oceni vest:
26
3

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Sale

  pre 1075 dana i 1 sat

  Samo gulaš fali ! :)

  Oceni komentar:
  2
  8
 • maki

  pre 1074 dana i 11 sati

  bili, videli, preporucujem

  Oceni komentar:
  0
  6
 • Ljilja

  pre 1073 dana i 14 sati

  Iskreno se nadam da ce takvo i ostati.

  Oceni komentar:
  0
  2