Beskućnik napao ženu na autobuskom stajalištu, nije mu prvi put

Beskućnik napao ženu na autobuskom stajalištu, nije mu prvi put

Novosađanku S. K. (41) fizički je napao jedan sugrađanin na veoma frekventnom autobuskom stajalištu, a nesrećnoj ženi tom prilikom niko nije pritekao u pomoć već je morala sama da se brani dok je konačno nije spasao jedan vojnik.

Kako saznaje "Blic", incident se dogodio pred brojnim svedocima u sredu, 6.  novembra oko 20 časova na autobuskoj stanici na uglu Bulevara kralja Petra prvog i Bulevara oslobođenja.

Sedela sam na klupi i čekala autobus. Zapalila sam poslednju cigaretu i odjednom se iza mene stvorio neki čovek i tražio cigaretu. Izvinila sam mu se i rekla da mi je to bila poslednja, a on me je pljunuo i zamahnuo rukom da me udari – priseća se S.K.

Kaže da ni sama ne zna kako je uspela da izbegne udarac, te da je samo odskočila sa klupe i potrčala ulicom dozivajući pomoć, piše "Blic".

Ali posle prvobitnog šoka, usledio je novi – niko do prolaznika nije se odazvao njenim pozivima u pomoć.

Dodaje da je u tom trenutku shvatila da je zaboravila tašnu na klupi te je izvadila telefon iz jakne, pozvala policiju i krenula da uzme tašnu videvši da je napadač odustao od potere za njom.

Odjednom je opet krenuo prema meni i ja sam ponovo povikala "Upomoć!". Tek tada se tu stvorio jedan vojnik odnosno čovek od preko pedeset godina u uniformi i uhvatio napadača – priseća se ona.

Ubrzo se pojavila i policija i uhapsila ga. Nakon što je dala izjavu rečeno joj je da će mu biti suđeno po ubrzanom postupku što se i desilo.

U policiji su joj rekli da to napadaču nije prvi ispad i da ga poznaju od ranije po istim krivičnim delima.

Rekli su mi da je on beskućnik kojeg s vremena na vreme neko tuži pa završi u zatvoru. Prosto nisam mogla da verujem da njemu ne može neko da stane na put. Sada je dobio dva meseca zatvora, ali to ispada za njega kao neka nagrada. Biće u toplom i imaće šta da jede dva meseca. To zaista nije rešenje – smatra napadnuta Novosađanka, ali i naglašava da je najviše boli to što joj niko nije pritekao u pomoć, prenosi "Blic".

Oceni vest:
7
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • milivoje

  pre 1617 dana i 19 sati

  Šta reći osim očekivano. Ovakvih beskućnika ima koliko hoćete u kvartu bul. Kralja PetraI br 28, gde se brinu o njima javne službe a prostor im je tik uz ulaz zgrade i igralište za decu. Većinom spavaju po klupamna , bacaju smeće u kvartu, lagodno žive iako smo se više puta obraćali gradskim vlastima sa ovo mesto nije primereno stambenom bloku. Obećanje koje traje više od dve godine je premestićemo službu na drugo mesto ali još ništa!

  Oceni komentar:
  3
  5
 • Cica

  pre 1617 dana i 3 sata

  Ja donekle shvatam da se ljudi plaše da ne nastradaju i da se zato klone ovakvih situacija na ulici. Ti priđeš da pomogneš nekome, a sam nastradaš, ne daj bože. Imala sam prilike da čujem za takve situacije. Jako strašno, ne zna šta čovek da učini.

  Oceni komentar:
  0
  3