Besmrtni puk prošetao Novim Sadom, Vučević na čelu kolone

Besmrtni puk prošetao Novim Sadom, Vučević na čelu kolone

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević učestvovao je u manifestaciji Marš Besmrtnog puka koja je počela polaganjem venaca na spomenik ''Porodica'', a potom je usledila šetnja od Кeja žrtava racije do Trga slobode.

Na Dan pobede nad fašizmom, Besmrtni puk Srbija organizovao je šetnje sećanja na stradale i učesnike svih ratova u prošlom veku u jedanaest gradova.

Gradonačelnik Miloš Vučević zahvalio se svima koji su došli da se na simboličan način oduže precima koji su izgubili živote u ratovima od 1912. do 1999. godine.- Da nije bilo njih, mi danas ne bismo živeli u slobodi. Mnogo dugujemo našim precima, ali još više dugujemo našim potomcima. Imamo obavezu da im predamo sigurnu, stabilnu, bezbednu i mirnu Srbiju, da im bude dobra kuća u kojoj će ostati da žive i rade. Cilj nam je da se naša država dalje ekonomski razvija, da bude politički priznata, a bez kulture sećanja ne možemo dobro utabati put budućim generacijama. Za mene je ovo i lično emotivan događaj, jer prvi put sam imao priliku da, učestvujući u Maršu Besmrtnog puka, nosim fotografiju moga dede po ocu, po kojem sam dobio ime, a koji je poginuo u antifašističkoj borbi 1943. godine. Ponosan sam na ljude koji su došli iz svih krajeva Vojvodine i doneli fotografije svojih bližnjih koji su izgubili živote u različitim ratovima – naglasio je gradonačelnik, javljaju iz Gradske kuće.

Nakon njegovog obraćanja, na Trgu slobode je održan prigodan kulturno-umetnički program.

Kako javljaju iz Kabineta gradonačelnika, Marš Besmrtnog puka prvi put je održan u Rusiji 2011. godine, odakle se raširio u četrdeset zemalja sveta i postao međunarodna manifestacija. Osim u Novom Sadu, ova manifestacija je održana i u Beogradu, Nišu, Кragujevcu, Кraljevu, Užicu, Кruševcu, Кikindi, Somboru, Pančevu i Paraćinu. Događaj je održan bez ikakvih političkih obeležja, pod zastavom Srbije, i imao je isključivo rodoljubivi karakter.

Oceni vest:
5
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

novorođenčad JKP Vodovod i kanalizacija raspored sahrana i ispraćaja Elektrodistribucija Novi Sad bez vode dnevni horoskop štrajk poštara jkp lisje isključenja struje novosadsko porodilište gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević pošte srbije raspored sahrana novi sad skupština grada novog sada Isključenje struje novosađani horoskopski znaci elektrovojvodina servisne informacije novi sad sahrane novi sad Dom zdravlja Novi Sad bebe klinika za ginekologiju i akušerstvo zodijak vremenska prognoza betanija isključenje vode bez struje horoskop Republički hidrometeorološki zavod