Besmrtni puk prošetao Novim Sadom, Vučević na čelu kolone

Besmrtni puk prošetao Novim Sadom, Vučević na čelu kolone

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević učestvovao je u manifestaciji Marš Besmrtnog puka koja je počela polaganjem venaca na spomenik ''Porodica'', a potom je usledila šetnja od Кeja žrtava racije do Trga slobode.

Na Dan pobede nad fašizmom, Besmrtni puk Srbija organizovao je šetnje sećanja na stradale i učesnike svih ratova u prošlom veku u jedanaest gradova.

Gradonačelnik Miloš Vučević zahvalio se svima koji su došli da se na simboličan način oduže precima koji su izgubili živote u ratovima od 1912. do 1999. godine.- Da nije bilo njih, mi danas ne bismo živeli u slobodi. Mnogo dugujemo našim precima, ali još više dugujemo našim potomcima. Imamo obavezu da im predamo sigurnu, stabilnu, bezbednu i mirnu Srbiju, da im bude dobra kuća u kojoj će ostati da žive i rade. Cilj nam je da se naša država dalje ekonomski razvija, da bude politički priznata, a bez kulture sećanja ne možemo dobro utabati put budućim generacijama. Za mene je ovo i lično emotivan događaj, jer prvi put sam imao priliku da, učestvujući u Maršu Besmrtnog puka, nosim fotografiju moga dede po ocu, po kojem sam dobio ime, a koji je poginuo u antifašističkoj borbi 1943. godine. Ponosan sam na ljude koji su došli iz svih krajeva Vojvodine i doneli fotografije svojih bližnjih koji su izgubili živote u različitim ratovima – naglasio je gradonačelnik, javljaju iz Gradske kuće.

Nakon njegovog obraćanja, na Trgu slobode je održan prigodan kulturno-umetnički program.

Kako javljaju iz Kabineta gradonačelnika, Marš Besmrtnog puka prvi put je održan u Rusiji 2011. godine, odakle se raširio u četrdeset zemalja sveta i postao međunarodna manifestacija. Osim u Novom Sadu, ova manifestacija je održana i u Beogradu, Nišu, Кragujevcu, Кraljevu, Užicu, Кruševcu, Кikindi, Somboru, Pančevu i Paraćinu. Događaj je održan bez ikakvih političkih obeležja, pod zastavom Srbije, i imao je isključivo rodoljubivi karakter.

Oceni vest:
5
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

sahrane isključenja struje servisne informacije radosne vesti EPS telep bebe bez vode novosadsko porodilište gradsko groblje betanija RHMZ almaško groblje matična knjiga rođenih elektrovojvodina raspored sahrana i ispraćaja novorođenčad havarija na vodovodu Miloš Vučević bez struje horoskop dunav jkp novosadska toplana raspored sahrana novi sad horoskopski znaci servisne informacije novi sad porodilište novosađani jkp lisje gradonačelnik Miloš Vučević