Besplatan program inkluzivnih radionica u vrtiću "Bubamara"

Besplatan program inkluzivnih radionica u vrtiću "Bubamara"

Grad Novi Sad od oktobra 2019. godine sprovodi projekat "ZAJEDNO U INKLUZIJI – za dobrobit dece Novog Sada". Partneri na projektu su PU "Radosno detinjstvo", Centar za proizvodnju znanja i veština, Centar za socijalni rad, Dom zdravlja "Novi Sad" i ŠOSO "Milan Petrović" sa domom učenika.

Projekat podržava Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja kroz Projekat inkluzivnog predškolskog vaspitanja i obrazovanja uz pomoć zajma Svetske banke. Cilj Projekta je unapređivanje dostupnosti, kvaliteta i pravednosti predškolskog vaspitanja i obrazovanja za svako dete od rođenja do polaska u školu, naročito za decu iz socijalno i ekonomski ugroženih društvenih grupa.

U okviru projekta se za decu uzrasta od tri do šest godina odvija besplatan program radionica, svake subote u vrtiću "Bubamara" na Klisi od 9 do 13 časova. Radionice se održavaju pod nazivom "Rastemo zajedno – Po ritemi bašk", a sprovode ih saradnici Predškolske ustanove "Radosno detinjstvo" i ŠOSO "Milan Petrović". Teme programa su nega i očuvanje zdravlja, čovekovo telo i čula, emocije, čovek kao deo prirodnog sistema, kako se bezbedno ponašati u saobraćaju, biljni i životinjski svet, očuvanje životne sredine, promene u prirodi, sportske aktivnosti, kao i likovne aktivnosti.

Pozivaju se roditelji da prijave decu na program besplatnih radionica, naročito decu koja nisu upisana u vrtić. Za učešće na radionicama roditelji mogu prijaviti dete SMS porukom (ili pozivom radnim danima od 9 do 12 časova) stručnom saradniku Predškolske ustanove telefonom na broj 063 560 294.

Oceni vest:
2
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan