Besplatan ulaz na bazen za davaoce krvi

Besplatan ulaz na bazen za davaoce krvi

JP "Sportski i poslovni centar Vojvodina" u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine i Crvenim krstom Novog Sada obezbedili su besplatan ulaz za otvoreni bazen SC "Sajmište" i otvoreni bazen na Spensu svim doborovoljnim davaocima krvi koji 16. i 19. avgusta daju krv.

Dobrovoljni davaoci krvi imaju pravo na jedan ulaz na bazen i mogu ga iskoristiti do kraja sezone.

Prethodna akcija koju smo zajednički sproveli dala je odličan odziv dobrovoljnih davalaca krvi i uspeli smo da podignemo rezerve krvi, međutim potrebe za krvnim produktima su konstantne i neophodan je kontinuirani odziv davalaca. Dnevno je neophodno da nam se prijavi oko 250 davalaca kako bismo zadovoljili dnevne potrebe pacijenata. Kao mali znak pažnje i ovog puta naši humani sugrađani će dobiti po jedan besplatan ulaz na bazen do kraja kupališne sezone – rekla je Zorica Bjelić iz Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine.

Trenutno su najpotrebnije O i A krvne grupa, ali i sve krvne grupe sa negativnim RH faktorom.

Javno preduzeće "Sportski i poslovni centar Vojvodina" kao društveno odgovorno preduzeće spremno je da podrži sve institucije i ovakve akcije, koje za cilj imaju pomoć i promociju uzajamne solidarnosti. Ovaj vid saradnje biće nastavljen i u budućnosti, a obuhvatiće i ostale usluge preduzeća – izjavila je Slobodanka Brankov, saradnik za odnose sa javnošću Spensa.

Krv se može dati svakim radnim danom u periodu od 7 do 19 časova u Zavodu za transfuziju krvi Vojvodine, Hajduk Veljkova 9a.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan