Besplatna radionica veb programiranja za devojke od 13 do 19 godina

Besplatna radionica veb programiranja za devojke od 13 do 19 godina

U Novom Sadu će se 19. i 20. januara 2019. održati "Rails Girls" radionica programiranja za devojke.

"Rails Girls" je globalna inicijativa nastala u Finskoj, čiji je cilj da približi IT svet devojkama i ovakve radionice su do sada održane u preko 150 gradova na svetu. U Novom Sadu je do sada održano 7 radionica, a osma je specifična po tome što je namenjena devojkama od 13 do 19 godina.

U Novom Sadu se na proteklih sedam radionica 250 žena i devojaka različitih uzrasta upoznalo sa prvim koracima veb programiranja. Radionica traje dva dana, učešće je besplatno i nije neophodno imati programerskog predznanja. Potrebno je poneti svoj laptop i imati osnovno znanje rada na računaru i engleskog jezika.

Učesnice radionice prave veb aplikaciju koristeći Ruby on Rails, upoznaju se sa osnovama programiranja, interneta i razvoja softvera. Radi se u malim grupama uz pomoć mentora.

- "Rails Girls Novi Sad Teen" je odlična prilika za mlade devojke koje razmatraju profesionalno da se bave računarstvom ili za one koji samo žele da probaju nešto novo. Cilj je da im se ova profesija približi uz praktičan rad i razgovor sa mentorima – poručuje se u pozivu.

Prijave su otvorene na zvaničnom sajtu.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan