Besplatna telefonska linija za prijavu rada "na crno"

Besplatna telefonska linija za prijavu rada "na crno"

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja obavestilo je građane i građanke Srbije da anonimno mogu da prijave radno angažovanje bez zaključenog ugovora o radu, kao i svaku drugu nezakonitost u radu.

Besplatna telefonska linija deo je projekta "Reci NE radu na crno", koji Ministarstvo sprovodi uz finansijsku podršku norveške ambasade.

Građani neregularnosti u oblasti radnih odnosa mogu anonimno da prijave pozivom na broj 0800 300 307, navodi se u saopštenju.

Ministar Zoran Đorđević pozvao je sve kojima su uskraćeni osnovni principi dostojanstvenog rada da traže svoja zakonska prava i prijave rad "na crno".

- Od nelegalnog rada štetu imaju svi - država, poslodavci koji rade u skladu sa zakonom, a naročito radnici koji gube socijalne beneficije. Zato ohrabrujem sve građane da prijave ukoliko rade bez ugovora o radu i nisu prijavljeni na obavezno socijalno osiguranje. Za ovakve prekršaje sankcije će snositi isključivo poslodavci, ne i radnici koji su radili na crno. Ministarstvo kojim rukovodim odlučno je u borbi za zaštitu prava radnika i omogućavanje zdravog okruženja za poslodavce, sa ciljem da Srbija bude uređena zemlja, rame uz rame sa zemljama EU – poručio je ministar Đorđević.

U sklopu projekta planirane su brojne aktivnosti, uključujući pojačan rad Inspektorata za rad na terenu i edukativne radionice širom zemlje.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • katika

  pre 5 dana i 10 sati

  Šta se radi sa lokalima,radnjama, klanicama, radionicama, pačak igrađevinskim firmama poljoprivrednicima koji imaju ogromna imanja, takoreći postali su milijarderi,,ni jednog radnika prijavljenog ,,

  Oceni komentar:
  0
  0
Vreme u Novom Sadu bez struje glaukom Republički hidrometeorološki zavod klisa elektrovojvodina jkp čistoća isključenje vode Mika Antić betanija JKP Vodovod i kanalizacija novi sad Isključenje struje servisne informacije novi sad bez vode milorad kapor zdravlje bebe Miroslav Antić isključenja struje jkp novosadska toplana telep novosađani Elektrodistribucija Novi Sad vremenska prognoza građanski protesti klinika za ginekologiju i akušerstvo novosadsko porodilište matičar novorođenčad