Besplatne grupne terapije za mlade uzrasta od 18 godina pa naviše

Besplatne grupne terapije za mlade uzrasta od 18 godina pa naviše

Novosadski humanitarni centar i Savetovalište za mlade organizuju grupne terapije, na kojima će učesnici moći da sa stručnim licima porazgovaraju o raznim problemima iz njihovog života.

Kako saznaje RTV, centralna tačka svakog susreta su aktuelni sadržaji, koje su članovi grupe voljni da podele sa drugima. Na taj način, učeći o drugima i njihovim životnim izazovima, snagama, slabostima i dilemama, polaznici grupnih terapija naučiće kako da lakše prihvate druge, a i sebe.

Odlučili smo se za ovaj korak u nadi da pre svega možemo pomoći ljudima koji su nažalost na listi čekanja, a sa druge strane ljudima koji zaista žele da pomognu sebi i da krenu, i koji nemaju problem, s obzirom na osetljivost teme, da o takvim stvarima pričaju u grupi – kaže Mira Novaković Ilin iz Novosadskog humanitarnog centra.

Terapije obuhvataju rad u grupama koje broje od šest do deset učesnika oba pola, starosti od osamnaest godina pa naviše. Susreti su planirani dva puta nedeljno u trajanju od 120 minuta, a završavaju se nakon pet meseci.

U poslednjih nekoliko godina se smanjila ta stigma da je sramota ići, da je sramota potražiti pomoć ukoliko imati problem sa mentalim zdravljem, sa prosto nekim veštinama koje su vam potrebne da prevaziđete neke krize sa kojima se suočavate, i sve je veći broj mladih ljudi koji nema problem da se nama obrati, što je nama i drago – smatra Novaković Ilin.

Učešće na terapijama je besplatno, a prijave su u toku. Svi zainteresovani mogu kontaktirati Novosadski humanitarni centar putem imejla: .

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan