Besplatne pešačke ture u subotu, povodom Svetskog dana turističkih vodiča

Besplatne pešačke ture u subotu, povodom Svetskog dana turističkih vodiča

Sada već davne 1990. godine, 21. februara, 15 zemalja počelo je da obeležava Svetski dan turističkih vodiča sa ciljem da skrene pažnju lokalne zajednice, ne samo na postojanje turističkih vodiča, već i na značaj njihovog rada i doprinos privrednom razvoju čitave zajednice.

Na svoj dan, turistički vodiči organizuju brojne seminare i obuke, ali i besplatne ture razgledanja za sve sugrađane.

Udruženje turističkih vodiča Novog Sada (UTVNS) se u akciju organizovanja besplatnih pešačkih tura uključilo 2005. godine i od tada sa sugrađanima upoznaju grad svake godine. Novosadski turistički vodiči i ove godine obeležavaju svoj dan besplatnim turama na Petrovaradinskoj tvrđavi i u centru grada.

– Dragi sugrađani, poštovaoci i ljubitelji Novog Sada, svi vi koji želite da saznate nešto novo ili ponovite staro o najpoznatijim mestima i ljudima u našem gradu, pozivamo vas da nam se pridružite u subotu, 26. februara. Razgledanje Petrovaradinske tvrđave počinjemo u 11 časova. Sastanak vam zakazujemo 15 minuta ranije na platou kod Sata – obaveštavaju nas novosadski turistički vodiči.

Oni dodaju i da pešačke ture u centru grada počinju u 13 časova. Sastanak je 15 minuta ranije na Trgu Slobode, kod spomenika Svetozaru Miletiću.

Oceni vest:
6
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan