Besplatni lekarski pregledi u nedelju u KCV i na Limanu 4

Besplatni lekarski pregledi u nedelju u KCV i na Limanu 4

Ministarstvo zdravlja nastavlja sa aktivnostima koje za cilj imaju promociju prevencije kao najbolje mere za očuvanje zdravlja, i u skladu sa tim, u nedelju, 22. septembra, od 8 do 16 časova, u Kliničkom centru Vojvodine biće organizovan "Dan otvorenih vrata", odnosno besplatni preventivni pregledi za građane.

Tom prilikom, svi građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, moći će da iz uzorka krvi provere tumor markere,  kao i da obave preventivne ORL preglede u Specijalističkoj Poliklinici,  na odeljenju Klinike za otorinolaringologiju i hirurgiju glave i vrata (zgrada Poliklinike).

KCV i ovim putem poziva sve građane da obave preventivne preglede i time pozitivno utiču na svoje zdravlje.

Takođe, u Domu zdravlja Novi Sad na Limanu IV, svi zainteresovani građani moći će da:

• urade ultrazvučni pregled gornjeg abdomena (pacijenti pre pregleda ne smeju da doručkuju niti
piju kafu, jer oni koji nisu adekvatno pripremljeni za pregled neće moći da ga urade)
• izmere visinu krvnog pritiska sa EKG-om
• urade analizu nivoa šećera u krvi (molimo da ovu analizu rade oni građani koji već nemaju dijagnostikovan dijabetes! Pre analize ne smeju da doručkuju, niti piju kafu)

Budući da za ove preglede nije potrebna zdravstvena knjižica, važno je da najpre dođu oni građani koji nemaju zdravstveno osiguranje i to u periodu od 08:00 do 10:00 h u objekat Liman IV, da bi dobili redni broj za pregled za koji su se odlučili, kako ne bi dugo čekali, već došli u dogovoreno vreme.

Oceni vest:
5
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

izmena režima saobraćaja matičar novi sad klinički centar vojvodine Aleksandar Vučić sahrane novi sad raspored sahrana i ispraćaja isključenja struje Elektrodistribucija Novi Sad betanija klinika za ginekologiju i akušerstvo novosađani servisne informacije novi sad novosadska policija JGSP "Novi Sad" bez struje elektrovojvodina Isključenje struje raspored sahrana novi sad novorođenčad bez vode servisne informacije Spens JKP Vodovod i kanalizacija šoping centar promenada bebe KCV novosadsko porodilište jkp lisje isključenje vode jkp novosadska toplana