BESPLATNI OGLASI: Šta sve Novosađani reklamiraju i gde lepe svoje ponude (FOTO)

BESPLATNI OGLASI: Šta sve Novosađani reklamiraju i gde lepe svoje ponude (FOTO)

Kako se besplatno izreklamirati u Novom Sadu, a (ne) uništiti mobilijar, pitanje je sad. Toliko smo navikli da svuda po gradu viđamo plakate i papiriće sa oglasima i reklamama, da smo već i oguglali na njih. Nudi se i traži sve i svašta, a ponekad vredi zastati pored nekog od njih.

Bandere su, reklo bi se, najzgodnija mesta za nalepiti neki oglas i gotovo da nema ijedne u nekoj prometnoj ulici (pogotovo u blizini pešačkih prelaza), a da je ne "krase" papiri i nalepnice sa ispisanim ili odštampanim oglasima.


Ništa lošije besplatno oglasno mesto nisu ni trafo stanice, razvodni ormani za struju, saobraćajni znaci (spreda i otpozadi), a povremeno i kontejneri. Može se tu naći raznoraznih informacija.


Tu se može videti ko traži radnike, kome treba cimer/ka, ko otkupljuje laptopove i udžbenike, ko vrši prevoz i selidbe, a ko čisti tavane...


One sa išijasom ili bolnim vratom može privući oglas za akupunkturu, pa ko ima poverenja u lečenje koje se oglašava na banderi – nek' mu je sa srećom.


Privatni časovi, molersko-farbarske usluge, izdavanje garažnih mesta, ali i izleti u manastire, samo su neke od tema koje se mogu naći na gradskom mobilijaru.

 


Plakati sa kojih se samouvereno smeškaju političari dominiraju uglavnom pred izbore, ali se povremeno mogu sresti i ostalih dana. Kafanski provod takođe se često oglašava na ovaj način, a uskoro čekamo navalu dnevnih i noćnih žurki za Doček Nove godine.


Da li ovakve vrste oglasa naš grad krase ili ruže, nema mnogo dileme, ali ne može se opovrgnuti činjenica da donose obostranu korist. Sem toga, kako se to već kaže u našem narodu, što je besplatno, i bogu je drago!


Ipak, postoje i poruke koje nam skreću pažnju na brigu i drugima, kao što je ova odštampana na žutom plakatu, a, priznaćemo, najveći efekat takvih je ukoliko stoje – na javnim mestima.

Oceni vest:
8
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • novosadjanin

  pre 17 dana i 11 sati

  Pa nadjite te koje kače pa kaznite ??? To bar nije problem a ima i br telefona ???

  Oceni komentar:
  1
  14
 • David

  pre 17 dana i 2 sata

  Nekako mi SVI ti oglasi ne ulivaju poverenje neče davalac oglasa da redovno postavi i plati a očekuje da njemu neko plati punu cenu koju je naveo

  Oceni komentar:
  0
  5
 • Bajke napredne Srbije - lektira

  pre 17 dana i 2 sata

  Jesi ti lud? Pa treba izaći iz kancelarije. Ni kučovodce na kažnjavaju za fekalije na ulici.
  Svakog dana se natrće i istresu svojih 100gr na travnjake, a bogami i trotoare.
  Pa pomnožite broj kučića i broj dana. Tone svakog dana.
  Lakše je primati platu i sedeti.
  Toliko o komunalnoj policiji.
  Da li je iko video komunalnog policajaca, ili zna nekog ko ga je video, ili zna nekog ko poznaje nekog koji ih je slučajno video i zna kako izgledaju?

  Oceni komentar:
  2
  13