Besplatni pregledi dečjih auto-sedišta

Besplatni pregledi dečjih auto-sedišta

Akcija besplatnih pregleda dečjih sedišta održava se danas od 12 do 14 časova, na parkingu preko puta Master centra Novosadskog sajma.

Pregled će održati edukovani savetnici za auto-sedišta, a akcija je namenjena roditeljima i svima koji žele da provere da li auto-sedište koje koriste odgovara uzrastu njihovog deteta, da li je sedište pravilno postavljeno u vozilu i da li je njihovo dete pravilno vezano tokom vožnje. Kako se očekuje, akciji će prisustvovati načelnica Uprave za saobraćaj i puteve Grada Novog Sada Viktorija Paunović i pomoćnik direktora Agencije za bezbednost sabraćaja Republike Srbije Zoran Alimpić.

Inače, istraživanje koje je sproveo Centar za promociju bezbednosti saobraćaja pokazalo je da se više od 90 odsto dečijih sedišta neispravno koristi, a prema podacima Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije, deca u Srbiji danas češće stradaju kao putnici u vozilu, nego kao pešaci. U periodu od 2012. do 2014. godine, smrtno je stradalo 37 dece, do čega čak 47 odsto kao putnici, najčešće u vozilima svojih roditelja. Veliki broj stradale dece može da se dovede u vezu sa podatkom da je upotreba sistema zaštite za decu, unutar vozila, za teritoriju Srbije, ispod 20 procenata.

Akciju organizuje Centar za promociju bezbednosti saobraćaja uz podršku Saveta za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja na putevima Grada Novog Sada.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

bez vode horoskopski znaci bez struje matična knjiga rođenih bebe RHMZ telep servisne informacije novi sad gradonačelnik Miloš Vučević novorođenčad elektrovojvodina gradsko groblje Miloš Vučević novosadsko porodilište dunav betanija porodilište havarija na vodovodu jkp lisje vremenska prognoza novi sad servisne informacije sahrane almaško groblje horoskop raspored sahrana i ispraćaja radosne vesti jkp novosadska toplana EPS isključenja struje raspored sahrana novi sad