Besplatni pregledi, edukacija i radionice 5. aprila na javnoj manifestaciji na Spensu

Besplatni pregledi, edukacija i radionice 5. aprila na javnoj manifestaciji na Spensu

Dom zdravlja "Novi Sad" javlja da će u četvrtak, dva dana ranije, radno proslaviti 7. april – Svetski dan zdravlja, koji se ove godine obeležava pod sloganom "Promocija zdravlja tokom čitavog života".

Tako će ova zdravstvena ustanova 5. aprila, u vemenu od 10 do 12 časova, u teatronu Spensa (popularnoj "kadici"), sa službama Preventivnog centra, Savetovališta za mlade i Službom kućnog lečenja – zdravstvenim radom obeležiti ovaj značajan praznik.

Aktivnosti koje će se sprovoditi su kontrola šećera iz kapi krvi, kontrola visine krvnog pritiska, EKG monitoring, izračunavanje indeksa telesne mase, ali i edukacija zainteresovanih posetilaca u pružanju prve pomoći kod zastoja srca.

Tokom ove javne manifestacije biće deljen zdravstveno-promotivni materijal – tzv. agitke, te urađena anketa kojom bi trebalo dobiti informacije o tome koliko naši sugrađani imaju usvojene zdrave navike.

Uz  službe Doma zdravlja "Novi Sad", u akciji će učestvovati i Crveni krst Vojvodine koji će imati radionicu za decu o tome kako se ponašati na bazenu, moru i Dunavu.

Takođe će se sprovesti radionice pod nazivom "Zdravlje nema cenu", na kojima će deca predškolskog uzrasta iz vrtića "Cvetić" moći da nauče koliko je značajno voditi zdrav način života, crtati svoje viđenje zdravlja.

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan