Besplatni pregledi za građane povodom Svetskog dana vida

Besplatni pregledi za građane povodom Svetskog dana vida

Čulo vida je važno za život svakog čoveka, jer stiče najviše informacija od spoljašnje sredine.

Povodom obeležavanja Svetskog dana vida, lekari Klinike za očne bolesti Kliničkog centra Vojvodine će u četvrtak, 12. oktobra, od 15 do 18 časova vršiti preglede za sve građane Novog Sada koji žele da dođu i provere svoj vid u specijalističkoj Poliklinici KCV (suteren, očno odeljenje).

Svetski dan vida se svake godine obeležava drugog četvrtka u oktobru. Ovaj dan ima za cilj da se podigne svest građana o globalnom problemu slepoće i slabovidosti, kao i rehabilitaciji slepih osoba. Takođe je cilj i da se spreči oštećenje vida i slepilo koje se može izbeći, a smatra se da se 80 odsto vidnih oštećenja može sprečiti ili makar započeti sa ranim lečenjem.

- Pregled oka je najvažnija stvar koju treba preduzeti kako bi se umanjili problemi očnih oboljenja u početnoj fazi, ukoliko se boluje od nekih drugih bolesti koje utiču na vid, kao što su šećerne bolesti, povišen krvni pritisak itd. Pregled treba obaviti obavezno jednom godišnje – poručuju iz Kliničkog centra Vojvodine. 

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

dunav vremenska prognoza novi sad RHMZ Republički hidrometeorološki zavod elektrovojvodina gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević bez struje Elektrodistribucija Novi Sad servisne informacije novi sad novosadsko porodilište jkp novosadska toplana JKP Gradsko zelenilo sahrane betanija raspored sahrana novi sad Vreme u Novom Sadu novosađani isključenje vode novorođenčad bebe isključenja struje prognoza vremena klinika za ginekologiju i akušerstvo servisne informacije štrand bez vode jkp lisje Isključenje struje vremenska prognoza gradsko groblje