Besplatni pregledi za Novosađane

Besplatni pregledi za Novosađane

Besplatni lekarski pregledi, za koje Novosađanima ne treba zdravstvena knjižica niti uput, održaće se u četvrtak od 7 do 10 sati u Upravnoj zgradi Doma zdravlja. Građani koji imaju između 25 i 65 godina, mogu da provere zdravlje i posavetuju se sa lekarima i sestrama.

Dom zdravlja „Novi Sad“ svakog četvrtka organizuje besplatne preglede građana u okviru projekta „Svi za zdravo Novosadsko srce“. Radno sposobni građani koji imaju od 25 do 65 godina, mogu da dođu i bez uputa i knjižice, provere svoje zdravlje.

Pregledi će biti u četvrtak, 8. oktobra, od 7 do 10 sati u Svečanoj sali Upravne zgrade Doma zdravlja, Bulevar cara Lazara 75.

- Zainteresovani građani se mole da ne doručkuju zbog merodavnijih laboratorijskih nalaza i moći će besplatno da provere nivo šećera u krvi, holesterola, triglicerida, da izmere krvni pritisak, urade EKG monitoring, provere indeks telesne mase (BMI) i konsultuju se sa timovima lekar-sestra – kažu u Domu zdravlja.

Kardiovaskularne bolesti (KVB) su danas vodeći uzrok smrtnosti u svetu.Prema podacima Instituta za javno zdravlje Vojvodine (2011) kod stanovništva Grada Novog Sada vodeći uzrok smrti na prvom mestu su KVB (49,1 odsto) i one su bile uzrok smrti svake druge umrle osobe u Novom Sadu. U Novom Sadu je 32 odsto, što znači da oko 65.000, Novosađana u grupi veoma ugroženih od akutnog infakrta i šloga. Glavni cilj projekta je da se u narednom periodu, od 2014. do 2019. godine smanji učesatlost faktora rizika, a samim tim i učestalost oboljevanja od infarkta miokarda i moždanog udara i smrtnost od tih bolesti.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan