Besplatni pregledi za Novosađane

Besplatni pregledi za Novosađane

Besplatni lekarski pregledi, za koje Novosađanima ne treba zdravstvena knjižica niti uput, održaće se u četvrtak od 7 do 10 sati u Upravnoj zgradi Doma zdravlja. Građani koji imaju između 25 i 65 godina, mogu da provere zdravlje i posavetuju se sa lekarima i sestrama.

Dom zdravlja „Novi Sad“ svakog četvrtka organizuje besplatne preglede građana u okviru projekta „Svi za zdravo Novosadsko srce“. Radno sposobni građani koji imaju od 25 do 65 godina, mogu da dođu i bez uputa i knjižice, provere svoje zdravlje.

Pregledi će biti u četvrtak, 8. oktobra, od 7 do 10 sati u Svečanoj sali Upravne zgrade Doma zdravlja, Bulevar cara Lazara 75.

- Zainteresovani građani se mole da ne doručkuju zbog merodavnijih laboratorijskih nalaza i moći će besplatno da provere nivo šećera u krvi, holesterola, triglicerida, da izmere krvni pritisak, urade EKG monitoring, provere indeks telesne mase (BMI) i konsultuju se sa timovima lekar-sestra – kažu u Domu zdravlja.

Kardiovaskularne bolesti (KVB) su danas vodeći uzrok smrtnosti u svetu.Prema podacima Instituta za javno zdravlje Vojvodine (2011) kod stanovništva Grada Novog Sada vodeći uzrok smrti na prvom mestu su KVB (49,1 odsto) i one su bile uzrok smrti svake druge umrle osobe u Novom Sadu. U Novom Sadu je 32 odsto, što znači da oko 65.000, Novosađana u grupi veoma ugroženih od akutnog infakrta i šloga. Glavni cilj projekta je da se u narednom periodu, od 2014. do 2019. godine smanji učesatlost faktora rizika, a samim tim i učestalost oboljevanja od infarkta miokarda i moždanog udara i smrtnost od tih bolesti.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

Vreme u Novom Sadu bez struje horoskopski znaci isključenje grejanja novosadsko porodilište bez vode novosadska policija Republički hidrometeorološki zavod gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević horoskop novosađani Elektrodistribucija Novi Sad bebe Spens vremenska prognoza novi sad vremenska prognoza elektrovojvodina jkp novosadska toplana servisne informacije novi sad JKP Vodovod i kanalizacija zdravlje betanija Vreme u Srbiji isključenja struje Isključenje struje novorođenčad isključenje vode epidemija gripa bez grejanja klinika za ginekologiju i akušerstvo