Besplatni pregledi za sve građane u Domu zdravlja i KCV

Besplatni pregledi za sve građane u Domu zdravlja i KCV

U 123 ustanova širom Srbije, na svim nivoima zdravstva, od primarnog do sekundarnog, građani, čak i oni koji nemaju zdravstvenu knjižicu, moći će sutra da urade besplatne preglede: ultrazvuk abdomena, muškarci PSA test na tumor prostate, a žene ginekološki pregled.

Ustanove će besplatne preglede raditi od osam do 16 sati, i nema potrebe da se zakazuju termini.

Pored tri pregleda koja su predviđena za ovaj krug preventive, pojedine zdravstvene ustanove, u skladu sa raspoloživim kapacitetima, radiće i EKG i merenje krvnog pritiska, a ustanove kojima je od preventivnih pregleda organizovanih 17. septembra preostalo test-materijala za merenje nivoa šećera u krvi opet će raditi i ovu vrstu dijagnostike.

U akciju besplatnih preventivnih pregleda koju je, s ciljem rane dijagnostike i promocije prevencije kao najefikasnijeg načina brige o sopstvenom zdravlju, pokrenulo Ministarstvo zdravlja, sada se pored opštih bolnica, kliničkih centara Niš, Kragujevac i Vojvodina, i četiri kliničko-bolnička centra u Beogradu uključuju i domovi zdravlja.

Neće, međutim, u svih 123 ustanova sutra moći da rade sva tri pregleda, pa je zato važno da se građani koji su zainteresovani da iskoriste ovu mogućnost informišu u kojoj ustanovi u svom gradu će koji pregled moći da urade, da ne bi nepotrebno lutali od opšte bolnice do doma zdravlja.

SPISAK USTANOVA U NOVOM SADU:

DOM ZDRAVLjA NOVI SAD

- ginekološki pregledi

KLINIČKI CENTAR VOJVODINE

- ultrazvučni pregledi abdomena, urološki pregledi uz kontrolu PSA

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

naplata bez vode betanija Vreme u Novom Sadu mala matura raspored sahrana novi sad klinika za ginekologiju i akušerstvo JKP Gradsko zelenilo JKP Vodovod i kanalizacija RHMZ elektrovojvodina završni ispit centralno groblje u Futogu novorođenčad novosađani servisne informacije novi sad jkp lisje sahrane Elektrodistribucija Novi Sad bebe vremenska prognoza vremenska prognoza novi sad novosadsko porodilište bez struje isključenje vode servisne informacije Isključenje struje gradsko groblje isključenja struje Republički hidrometeorološki zavod