Besplatni udžbenici i za srednjoškolce

Besplatni udžbenici i za srednjoškolce

Besplatne udžbenike, od naredne školske godine će, pored osnovaca iz materijalno ugroženih porodica, dobiti i učenici srednjih škola, saopštavaju iz Ministarstva prosvete.

Ministarstvo će, po prvi put nabaviti i za školske biblioteke one delove udžbeničkog kompleta za koji se škola izjasnila da ne mora svaki učenik da kupuje, poput istorijske čitanke, geografskog atlasa, kako bi učenici mogli besplatno da ih koriste.

Ministarstvo će obezbediti i priručnike za srednje stručne škole koji nedostaju za 900 predmeta, kako bi bili svima besplatni i dostupni u elektronskom obliku.

- Novim pristupom biće povećana pravednost i onemogućene zloupotrebe, stimulisaće se razvoj nedostajućih priručnika čime će se dugoročno rešavati problem nedostatka udžbenika i obezbediće se veći udeo besplatnih obrazovnih sadržaja po uzoru na obrazovne politike vodećih zemalja u ovoj oblasti - saopštavaju iz Ministarstva prosvete

Za besplatne udžbenike u budžetu Ministarstva predviđeno je 600 miliona dinara, dok je dodatnih 134 miliona dinara Ministarstvo opredelilo krajem marta za obezbeđivanje nedostajućih udžbenika na jezicima nacionalnih manjina.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

novosadsko porodilište Miloš Vučević telep havarija na vodovodu gradonačelnik Miloš Vučević jkp novosadska toplana matična knjiga rođenih dunav EPS almaško groblje betanija jkp lisje sahrane horoskop Novosadska toplana RHMZ isključenja struje bez vode horoskopski znaci raspored sahrana novi sad elektrovojvodina servisne informacije novi sad gradsko groblje porodilište servisne informacije novorođenčad radosne vesti bez struje raspored sahrana i ispraćaja bebe