Besplatno letovanje za novosadske školarce

Besplatno letovanje za novosadske školarce

Na letovanje u Baošiće odlazi 93. dece u pratnji pet vaspitača čiji su roditelji korisnici Narodne kuhinje Crvenog krsta Novog Sada, deca iz Dnevnog boravka za decu i omladinu i "Sigurne kuće" Centra za socijalni rad, Centra za porodični smeštaj i usvojenje i Dečjeg sela "Dr Milorad Pavlović" iz Sremske Kamenice.

Kroz radionice koje vode volonteri Crvenog krsta, deca će imati priliku da se upoznaju sa organizacijom Crvenog krsta, kroz projekte "Promocija humanih vrednosti", "Stop trgovini ljudima" i drugim.

Član Gradskog veća za socijalnu zaštitu i brigu o porodici i deci Tihomir Nikolić ispratio je decu osnovnoškolskog uzrasta iz socijalno ugroženih porodica sa vaspitačima na letovanje u odmaralište Crvenog krsta Srbije u Baošićima. Deca će boraviti na moru od 6. do 15. jula.

 

 

 

- Gradska uprava za socijalnu i dečju zaštitu u saradnji sa Crvenim krstom Novog Sada još od 2006. godine realizuje preojekat "Programi i aktivnosti za pomoć deci i mladima u stanju socijalne potrebe". Tako je i ove godine omogućen preventivni oporavak deci na moru, koji se finansira iz sredstava budžeta grada Novog Sada i iz sredstava Crvenog krsta Srbije. Iz budžeta grada Novog Sada je za ovu namenu u 2018. godini izdvojeno 2.200.000 dinara, a Crveni krst Novog Sada obezbedio je deci lanč pakete za put, sredstva za ličnu higijenu, kreme za sunčanje i peškire za plažu - rekao je Tihomir Nikolić i poželeo deci srećan put i prijatan boravak na moru.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

bez struje jkp novosadska toplana servisne informacije horoskop gradsko groblje matičar novi sad restorani novi sad novosađani JKP Vodovod i kanalizacija raspored sahrana i ispraćaja novorođenčad Isključenje struje servisne informacije novi sad klinika za ginekologiju i akušerstvo novosadsko porodilište jkp lisje bebe gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević elektrovojvodina RHMZ Republički hidrometeorološki zavod betanija Vreme u Novom Sadu vremenska prognoza Elektrodistribucija Novi Sad isključenja struje isključenje vode sahrane bez vode raspored sahrana novi sad