Besplatno savetovanje i zdravstveni pregledi 5. februara u "Merkatoru"

Besplatno savetovanje i zdravstveni pregledi 5. februara u "Merkatoru"

Preventivni centar Doma zdravlja "Novi Sad" obeležiće u ponedeljak Svetski dan borbe protiv raka akcijom u tržnom centru "Merkator" u Novom Sadu.

U periodu od 10 do 12 časova, Novosađanke će imati priliku da prisustvuju edukaciji za samopregled dojki, dok će za Novosađane biti organizovano savetovanje o samopregledu testisa.

Dermatološkinja dr Tea Kepčija zainteresovanima će uraditi pregled mladeža dermoskopom, a oni koji žele imaće mogućnost da izmere visinu šećera u krvi i visinu krvnog pritiska.

Pored lekara Doma zdravlja, u akciji će učestvovati i studenti i studentkinje osnovnih strukovnih studija zdravstvene nege Visoke strukovne škole - Internacionalnog centra profesionalnih studija ICEPS iz Novog Sada.

Svetski dan borbe protiv raka obeležava se 4. februara. Po učestalosti obolevanja od ove teške bolesti Srbija je među 37 evropskih zemalja na 17. mestu. Stručnjaci ukazuju da jedan od značajnih problema u Srbiji predstavlja i neprepoznavanje rizičnog ponašanja i nedovoljno korišćenje iskustava iz razvijenih zemalja sveta u prevenciji i ranom otkrivanju raka.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan