Bespovratna pomoć Pokrajine za treće ili četvrto dete u porodici

Bespovratna pomoć Pokrajine za treće ili četvrto dete u porodici

Pokrajinska vlada donela je odluku o dodeli bespovratnih sredstava porodicama u kojima se rodi treće ili četvrto dete za rešavanje stambenog pitanja.

Za tu namenu je opredeljeno 63 miliona dinara, a može se koristiti i za unapređenje uslova stanovanja na teritoriji Vojvodine, navodi se u saopštenju Pokrajinske vlade. 

Sredstva su dodeljuju iz budžetskog fonda za pronatalitetnu populacionu politiku AP Vojvodine za 2018. godinu, putem javnog konkursa koji će raspisati Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova. 

U Odluci je navedeno da pravo na dodelu bespovratnih sredstava za rešavanje stambenog pitanja ili za unapređenje uslova stanovanja imaju porodice na teritoriji AP Vojvodine u kojima se počev od 1. januara 2018. godine, pa do dana raspisivanja konkursa – rodi treće ili četvrto dete. 

Ovom je odlukom pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova zadužen da obrazuje komisiju, a svojim aktom propisaće kriterijume i postupak ostvarivanja prava na dodelu bespovratnih sredstava subjektima, u roku od 30 dana od dana stupanja na snagu ove odluke, kaže se u saopštenju Pokrajinske vlade.

Oceni vest:
3
2

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Dragana

  pre 246 dana i 5 sati

  Sta imaju make sa troje Dece koje su trece dete rodile pre 01.01.2018.? Nemamo pravo ni na deciji jer boze moj imamo dva minimalca I prelazimo census. Sramota

  Oceni komentar:
  3
  8
 • Zorana

  pre 82 dana i 22 sata

  Imala bi pitanje , kada mogu da ocekujem uplate roditeljskog dodatka za trece dete dobila poruku dobila resenje . Porodila sam se 05.12. 2018 .god . A drugarica koja je rodila posle mene je dobila prosle nedelje . A ja sam samohrana majka ..

  Oceni komentar:
  0
  0
betanija sahrane Spens klinika za ginekologiju i akušerstvo elektrovojvodina novosadsko porodilište Hitna pomoć bez struje Republički hidrometeorološki zavod novorođenčad bebe Isključenje struje sremski karlovci novi sad isključenja struje jkp lisje servisne informacije JGSP "Novi Sad" bez vode Elektrodistribucija Novi Sad gradsko groblje servisne informacije novi sad odbojka vremenska prognoza vremenska prognoza novi sad raspored sahrana novi sad novosađani Petrovaradin isključenje vode uskrs