Bespovratna pomoć Pokrajine za treće ili četvrto dete u porodici

Bespovratna pomoć Pokrajine za treće ili četvrto dete u porodici

Pokrajinska vlada donela je odluku o dodeli bespovratnih sredstava porodicama u kojima se rodi treće ili četvrto dete za rešavanje stambenog pitanja.

Za tu namenu je opredeljeno 63 miliona dinara, a može se koristiti i za unapređenje uslova stanovanja na teritoriji Vojvodine, navodi se u saopštenju Pokrajinske vlade. 

Sredstva su dodeljuju iz budžetskog fonda za pronatalitetnu populacionu politiku AP Vojvodine za 2018. godinu, putem javnog konkursa koji će raspisati Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova. 

U Odluci je navedeno da pravo na dodelu bespovratnih sredstava za rešavanje stambenog pitanja ili za unapređenje uslova stanovanja imaju porodice na teritoriji AP Vojvodine u kojima se počev od 1. januara 2018. godine, pa do dana raspisivanja konkursa – rodi treće ili četvrto dete. 

Ovom je odlukom pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova zadužen da obrazuje komisiju, a svojim aktom propisaće kriterijume i postupak ostvarivanja prava na dodelu bespovratnih sredstava subjektima, u roku od 30 dana od dana stupanja na snagu ove odluke, kaže se u saopštenju Pokrajinske vlade.

Oceni vest:
1
2

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Dragana

  pre 63 dana i 3 sata

  Sta imaju make sa troje Dece koje su trece dete rodile pre 01.01.2018.? Nemamo pravo ni na deciji jer boze moj imamo dva minimalca I prelazimo census. Sramota

  Oceni komentar:
  0
  2
Isključenje struje vremenska prognoza novi sad bez vode vojvodina ns seme Republički hidrometeorološki zavod horoskop horoskopski znaci novorođenčad tajne horoskopa elektrovojvodina zdravlje bez struje servisne informacije novi sad JKP Vodovod i kanalizacija klinika za ginekologiju i akušerstvo Spens petrovaradinska tvrđava Elektrodistribucija Novi Sad novi sad isključenja struje prognoza vremena gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević novosadsko porodilište Vreme u Novom Sadu betanija istraživanje novosadska policija novosađani bebe isključenje vode