Bespovratna pomoć Pokrajine za treće ili četvrto dete u porodici

Bespovratna pomoć Pokrajine za treće ili četvrto dete u porodici

Pokrajinska vlada donela je odluku o dodeli bespovratnih sredstava porodicama u kojima se rodi treće ili četvrto dete za rešavanje stambenog pitanja.

Za tu namenu je opredeljeno 63 miliona dinara, a može se koristiti i za unapređenje uslova stanovanja na teritoriji Vojvodine, navodi se u saopštenju Pokrajinske vlade. 

Sredstva su dodeljuju iz budžetskog fonda za pronatalitetnu populacionu politiku AP Vojvodine za 2018. godinu, putem javnog konkursa koji će raspisati Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova. 

U Odluci je navedeno da pravo na dodelu bespovratnih sredstava za rešavanje stambenog pitanja ili za unapređenje uslova stanovanja imaju porodice na teritoriji AP Vojvodine u kojima se počev od 1. januara 2018. godine, pa do dana raspisivanja konkursa – rodi treće ili četvrto dete. 

Ovom je odlukom pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova zadužen da obrazuje komisiju, a svojim aktom propisaće kriterijume i postupak ostvarivanja prava na dodelu bespovratnih sredstava subjektima, u roku od 30 dana od dana stupanja na snagu ove odluke, kaže se u saopštenju Pokrajinske vlade.

Oceni vest:
3
3

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Dragana

  pre 368 dana i 18 sati

  Sta imaju make sa troje Dece koje su trece dete rodile pre 01.01.2018.? Nemamo pravo ni na deciji jer boze moj imamo dva minimalca I prelazimo census. Sramota

  Oceni komentar:
  3
  10
 • Zorana

  pre 205 dana i 11 sati

  Imala bi pitanje , kada mogu da ocekujem uplate roditeljskog dodatka za trece dete dobila poruku dobila resenje . Porodila sam se 05.12. 2018 .god . A drugarica koja je rodila posle mene je dobila prosle nedelje . A ja sam samohrana majka ..

  Oceni komentar:
  0
  0
 • Slavica

  pre 33 dana i 13 sati

  Ja sam cetvrto rodila 15.12.2017. 10 dana posle toga je poceo da vazi zakon po kojem imaju majke prava na 10 godina roditeljskog dodatka. Deciji za trece i cetvrto zajedno primam 6000. Mislim da trebaju ista prava imati sva deca i treba raditi na decijem dodatku da bude veci. Sva deca koja su po redu rodjenja treca i cetvrta, bez obzira koje godine su rodjena da imaju ista primanja, ograniciti na godine starosti a ne godine koje su rodjeni. Posto od toga nema nista, udruzimo se mi roditelji koji vec imaju po troje i cetvoro, napisemo peticiju i probamo nesto da uradimo.

  Oceni komentar:
  0
  0
 • Bojana handja

  pre 20 dana i 14 sati

  Pozdrav zovem se bojana handja zivim u okolini zrenjanina videla sam na internetu da nudite bespovratnu pomoc 63 miliona dinara i da se radi o nekom konkursu ja sam zaintresovana za to i htela bi da se prijavim ovo je broj za kontakt 062 8730131

  Oceni komentar:
  0
  0
RHMZ raspored sahrana i ispraćaja bebe jkp novosadska toplana dunav porodilište raspored sahrana novi sad bez vode bez struje servisne informacije novi sad radosne vesti almaško groblje horoskop isključenja struje jkp lisje gradsko groblje sahrane Miloš Vučević servisne informacije telep elektrovojvodina betanija matična knjiga rođenih havarija na vodovodu novosadsko porodilište horoskopski znaci novorođenčad EPS gradonačelnik Miloš Vučević vremenska prognoza novi sad