Bespovratna sredstva za 44 preduzeća u vlasništvu žena

Bespovratna sredstva za 44 preduzeća u vlasništvu žena

Dobitnice novac mogu koristiti za kupovinu osnovnih sredstava za rad, istraživanja i razvoj, usklađivanje poslovanja sa međunarodnim standardima i za izradu internet prezentacije privrednog subjekta.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović uručili su u ponedeljak 24. decembra ugovore učesnicama konkursa koji je realizovan u okviru projekta ''Afirmacija ženskog inovacionog preduzetništva na teritoriji Novog Sada''.

Bespovratna sredstva, u ukupnom iznosu od 15 miliona dinara, obezbeđena su za 44 mikro i mala preduzeća u vlasništvu žena i preduzetničke radnje čiji su osnivači žene.

- Ekonomski pokazatelji u Gradu Novom Sadu su dobri. Nezaposlenost je na dugo čekanom minimumu od oko 8 posto. Prošle godine u novembru bilo je 9414 naših sugrađanki bez posla, a u novembru ove godine broj nezaposlenih žena iznosio je 8609, ali to nas ne zadovoljava, i cilj nam je da zaposlenost bude što veća. Realizacijom ovog konkursa Grad razvija preduzetništvo, ekonomski osnažuje žene, koje su stub svakog društva i utiče na smanjenje nezaposlenosti. Nadamo se da će preduzetnice dobro poslovati, da će se boriti za što ravnopravniji položaj u biznisu, i da će se javljati za nova sredstva za nova zapošljavanja, jer to je od značaja za celu zajednicu – naglasio je Vučević.

Prema rečima ministra Popovića, Novi Sad se pokazao kao najagilniji centar ženskog preduzetništva u Srbiji.

- Ova podrška Vlade Republike Srbije i Grada Novog Sada je još jedan podsticaj preduzetnicama da ostvare svoje vizije. Zahvaljujući njihovim uspesima i lokalna zajednica se razvija. Program se nastavlja i iduće godine, a u 2019. izdvojili smo 100 miliona dinara za razvoj i promociju ženskog inovativnog preduzetništva u Srbiji – izjavio je Popović i dodao da su u toku pregovori sa evropskim institucijama kako bi ta suma bila duplo veća.


Ivana Macedonić Eremić
zahvalila se Ministarstvu i Gradu u ime dobitnica bespovratnih sredstava, istakavši da će im podrška pomoći da osvaremene poslovanje svojih firmi.

Dobitnice novac mogu koristiti za kupovinu osnovnih sredstava za rad, istraživanja i razvoj, usklađivanje poslovanja sa međunarodnim standardima i za izradu internet prezentacije privrednog subjekta, navedeno je u saopštenju.

Sredstva za realizaciju projekta Grada Novog Sada "Afirmacija ženskog inovacionog preduzetništva na teritoriji Novog Sada" obezbeđenja su Odlukom Vlade Republike Srbije, a projekat je deo "Programa podrške razvoju i promociji ženskog preduzetništva" koji sprovodi Kabinet ministra za inovacije i tehnološki razvoj.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • x

  pre 1617 dana i 21 sat

  živele klara cetkin i roza luksemburg.
  15 miliona puta.
  borile su se za povlašćeniji položaj žena na preduzetničkom tržištu, izgleda.

  mislim da sve brže, sigurnije i efikasnije promašujemo metu na polju rodne ravnopravnosti.

  Oceni komentar:
  0
  0