Bespovratna sredstva za 44 preduzeća u vlasništvu žena

Bespovratna sredstva za 44 preduzeća u vlasništvu žena

Dobitnice novac mogu koristiti za kupovinu osnovnih sredstava za rad, istraživanja i razvoj, usklađivanje poslovanja sa međunarodnim standardima i za izradu internet prezentacije privrednog subjekta.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović uručili su u ponedeljak 24. decembra ugovore učesnicama konkursa koji je realizovan u okviru projekta ''Afirmacija ženskog inovacionog preduzetništva na teritoriji Novog Sada''.

Bespovratna sredstva, u ukupnom iznosu od 15 miliona dinara, obezbeđena su za 44 mikro i mala preduzeća u vlasništvu žena i preduzetničke radnje čiji su osnivači žene.

- Ekonomski pokazatelji u Gradu Novom Sadu su dobri. Nezaposlenost je na dugo čekanom minimumu od oko 8 posto. Prošle godine u novembru bilo je 9414 naših sugrađanki bez posla, a u novembru ove godine broj nezaposlenih žena iznosio je 8609, ali to nas ne zadovoljava, i cilj nam je da zaposlenost bude što veća. Realizacijom ovog konkursa Grad razvija preduzetništvo, ekonomski osnažuje žene, koje su stub svakog društva i utiče na smanjenje nezaposlenosti. Nadamo se da će preduzetnice dobro poslovati, da će se boriti za što ravnopravniji položaj u biznisu, i da će se javljati za nova sredstva za nova zapošljavanja, jer to je od značaja za celu zajednicu – naglasio je Vučević.

Prema rečima ministra Popovića, Novi Sad se pokazao kao najagilniji centar ženskog preduzetništva u Srbiji.

- Ova podrška Vlade Republike Srbije i Grada Novog Sada je još jedan podsticaj preduzetnicama da ostvare svoje vizije. Zahvaljujući njihovim uspesima i lokalna zajednica se razvija. Program se nastavlja i iduće godine, a u 2019. izdvojili smo 100 miliona dinara za razvoj i promociju ženskog inovativnog preduzetništva u Srbiji – izjavio je Popović i dodao da su u toku pregovori sa evropskim institucijama kako bi ta suma bila duplo veća.


Ivana Macedonić Eremić
zahvalila se Ministarstvu i Gradu u ime dobitnica bespovratnih sredstava, istakavši da će im podrška pomoći da osvaremene poslovanje svojih firmi.

Dobitnice novac mogu koristiti za kupovinu osnovnih sredstava za rad, istraživanja i razvoj, usklađivanje poslovanja sa međunarodnim standardima i za izradu internet prezentacije privrednog subjekta, navedeno je u saopštenju.

Sredstva za realizaciju projekta Grada Novog Sada "Afirmacija ženskog inovacionog preduzetništva na teritoriji Novog Sada" obezbeđenja su Odlukom Vlade Republike Srbije, a projekat je deo "Programa podrške razvoju i promociji ženskog preduzetništva" koji sprovodi Kabinet ministra za inovacije i tehnološki razvoj.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • x

  pre 243 dana i 19 sati

  živele klara cetkin i roza luksemburg.
  15 miliona puta.
  borile su se za povlašćeniji položaj žena na preduzetničkom tržištu, izgleda.

  mislim da sve brže, sigurnije i efikasnije promašujemo metu na polju rodne ravnopravnosti.

  Oceni komentar:
  0
  0
servisne informacije novi sad raspored sahrana i ispraćaja Novosadska toplana jkp lisje raspored sahrana novi sad radosne vesti sahrane bez vode bebe isključenja struje elektrovojvodina horoskop gradsko groblje betanija porodilište novorođenčad Miloš Vučević horoskopski znaci kaleidoskop kulture novosadsko porodilište jkp novosadska toplana havarija na vodovodu dunav gradonačelnik Miloš Vučević servisne informacije bez struje institut batut EPS telep almaško groblje