Betanija dobila novu sobu iz koje bebe kreću u svet

Betanija dobila novu sobu iz koje bebe kreću u svet

Na Klinici za ginekologiju i akušerstvo danas  je otvorena renovirana prostorija za otpust beba gde dnevno ponekad prođe i do 40 novorođenčadi. Nova soba je dobila veći prostor u prizemlju, na zidu je oslikana roda  i poseban  deo je ograđen staklom unutar kojeg se bebe presvlače. Mamama na raspolaganju stoje kabine za presvlačenje, dok sa spoljne strane stakla decu pogledom prate članovi porodice.

Prema rečima dr Dragana Stajića, upravnika klinike, cilj je bio da se obnovi i oplemeni prostor odakle deca kreću u život. To je urađeno uz pomoć kompanije „Avent“ i prostorija je simbolično otvorena danas, 20. novembra - na Svetski dan deteta.

Načelnica Odeljenja neonatologije dr Ljiljana Dobrić rekla je prisutnim novinarima da je novosadsko porodilište među tri najveća na Balkanu gde se godišnje obavi i do 6.800 porođalja.

 

 

- Ovde se rodi i 3.500 beba čiji roditelji žive van Novog Sada, tako da ne pokrivamo samo grad. Mnoga porodilišta nemaju toliko porođaja kao mi. Takođe primamo i sve patološke trudnoće. Nekad imamo i do 40 otpusta dnevno i taj proces ne ide brzo – rekla je Dobrićeva.

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan