Bez hemikalija: Dunav pocrveneo od krvi iz klanica

Bez hemikalija: Dunav pocrveneo od krvi iz klanica

Preliminarne analize tečnosti koja se u petak izlila u Dunav pokazuju da je reč o tečnosti organskog porekla, najverovatnije o krvi iz neke od novosadskih klanica.

Izvor 021 iz Instituta za javno zdravlje kaže da su u uzorcima uzetim u petak pronađeni elementi koji ukazuju na tragove klaničnog otpada, materije poput eritrocita i leukocita.

Prema prvim analizama, u tečnosti nije pronađena hemija. Zvanični rezultati biće poznati u četvrtak, prenosi 021.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je danas da još nije dobio nikakvu informaciju o rezultatima analiza crvene tečnosti, ali da bi voleo da osim informacije o vrsti supstance dobije i informaciju ko je odgovoran za njeno izlivanje. "Treba da se sazna ko je odgovoran i ko je omogućio da se desi ovaj incident", rekao je on.

Podsetimo, veća količina crvene tečnosti izlila se u petak oko 11 sati iz kanalizacije u Dunav na Keju, u blizini Žeželjevog mosta, preko puta Ulice Marka Miljanova.

Tada su obaveštene sve nadležne službe, izvršen je i uvid u registar zagađivača. Laboratorija je uzela uzorke, a na teren je poslata i ekipa Instituta za javno zdravlje.

Ovakve situacije i ranije su se dešavale kada je neki od većih lanaca mesara ispuštao veće količine krvi.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

betanija novosadska policija bez vode raspored sahrana i ispraćaja servisne informacije novi sad novosadsko porodilište almaško groblje opens distrikt raspored sahrana novi sad servisne informacije opens 2019 sahrane novi sad havarija na vodovodu gradsko groblje horoskop novorođenčad policija elektrovojvodina štrand lisje radosne vesti isključenja struje sahrane Novo naselje jkp lisje bez struje bebe Elektrodistribucija Novi Sad JKP Vodovod i kanalizacija isključenje vode