BEZBEDNOST NA RADU: Poslodavci moraju voditi računa o profitu, ali ne po cenu ljudskih života

BEZBEDNOST NA RADU: Poslodavci moraju voditi računa o profitu, ali ne po cenu ljudskih života

Кampanja posvećena bezbednosti i zdravlju na radu promovisana danas u Novom Sad.

Povodom kampanje vezane za Odluku Vlade Srbije da 2019. bude proglašena godinom bezbednosti i zdravlja na radu, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno sa ministrom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoranom Đorđevićem, prisustvovao je sastanaku koji je danas održan u Skupštini Grada Novog Sada, saopšteno je iz Gradske kuće. 

Tom prilikom, navodi se, rečeno je da će u ovoj godini biti doneti novi zakoni iz te oblasti, kao i pravilnik o profesionalnim bolestima. Takođe, očekuje se usvajanje novog zakona o osiguranju u slučaju povreda na radu.

- Tri subjekta su uključena direktno u ovaj važan proces. Državni organi, poslodavci i sami zaposleni, tako da svi moraju voditi računa o preduzetim merama, i svačija je uloga podjednako bitna. Poslodavci moraju voditi račna o profitu, ali ne po cenu zdravlja zaposlenih i ljudskih života. Na svima nama je da stvorimo takvu atmosferu da ne zaustavljamo investicije, ali da iznad svega čuvamo ljudske živote – rekao je gradonačelnik Miloš Vučević, a prenosi njegov Kabinet.


BORBA PROTIV RADA "NA CRNO": Кampanja kojom se promovišu bezbednost i zdravlje na radu, kao i programi i aktivnosti koje se na tom planu realizuju, sprovodi se u cilju stavljanja u fokus javnosti izuzetno važne teme za društvo i adekvatnog informisanja kako poslodavaca tako i radnika o svim bitnim aspektima na tom polju. Кampanja koja će biti dobro medijski pokrivena, doprinosi i pospešivanju borbe protiv sive ekonomije i rada na crno, rečeno je na sastanku u Novom Sadu.

Oceni vest:
1
2

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Milos

  pre 12 dana i 11 sati

  licemeri svi redom, utaljeni sa Galensom i ostalom bagrom, a sve pod maskom "brige za radnike"

  Oceni komentar:
  1
  3
isključenja struje bebe novosadsko porodilište Vreme u Srbiji betanija vremenska prognoza novi sad gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević bez vode novi sad bez struje horoskop novorođenčad jkp novosadska toplana elektrovojvodina Spens zdravlje Elektrodistribucija Novi Sad vremenska prognoza Isključenje struje JKP Vodovod i kanalizacija novosađani jp sportski i poslovni centar vojvodina servisne informacije novi sad epidemija gripa klinika za ginekologiju i akušerstvo bez grejanja Republički hidrometeorološki zavod isključenje vode isključenje grejanja Vreme u Novom Sadu