BEZUMLJE: Ukradeno dve tone čepova i invalidska kolica organizacije ''Čepom do osmeha'' (FOTO)

BEZUMLJE: Ukradeno dve tone čepova i invalidska kolica organizacije ''Čepom do osmeha'' (FOTO)

Magacin poznate novosadske humanitarne organizacije opljačkan je tokom vikenda, a i iz njega je tom prilikom ukradeno dvoje invalidskih kolica i oko dve tone čepova koji su skupljani širom Srbije.

Boriša Petković iz organizacije "Čepom do osmeha" kaže da su on i kolege u potpunom šoku i da ne mogu da veruju da se tako nešto dogodilo, kao i da je šteta velika – ne samo materijalna, nego i psihička.


- Vrednost ukradenih čepova je oko 400.000 dinara, a samo električna kolica kupljena od prodaje čepova koštaju oko 200.000 dinara. Druga su obična, polovna, ali tu vrednost ne treba da gledamo. Ona su bila namenjena za dva bolesna dečaka tako da je njihova vrednost neprocenjiva – kaže za "Blic" Petković, te dodaje da je za takvu pljačku bilo potrebno minimum pet, šest ljudi i barem dva kombija.

Takođe, ukraden je i promotivni materijal kao i dva bicikla.


- Bilo je potrebno više meseci da se skupi ta količina čepova i nadam se da to neće obeshrabriti ljude dobre volje i da će akcija ''Čepom do osmeha'' nastaviti da živi – priča Petković u neverici.

Policija je izvršila uviđaj, a iz Organizacije ''Čepom do osmeha'' mole sve građane koji imaju bilo kakvu informaciju vezanu za ovaj događaj, da se jave policiji na broj 192.

Foto: NSU-Uživo sa novosadskih ulica.

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan