BICIKLANA: Novi brend za ljubitelje bicikala (FOTO)

BICIKLANA: Novi brend za ljubitelje bicikala (FOTO)

Ukoliko Fruškogorskom ulicom krenete na najpoznatiju novosadsku plažu, primetićete s desne strane novootvoren lokal, gde se okupljaju ljubitelji biciklizma, ali i svi oni koji žele u miru da uživaju u svom omiljenom piću, ali bez duvanskog dima.

Iza priče o "Biciklani", svojevrsnom koncept lokalu, stoje Ivan Arpaš i Nina Kurteš, svima dobro poznati po "Invictabike" prodavnici i servisu bicikala. Od pre skoro godinu dana bogatiji su za novog člana Luku, koji je gostima i komšijama s Limana omiljeni član. Biciklana je prirodan nastavak priče, mesto gde možete popiti kafu ili uživati u sveže ceđenim sokovima raznih vrsta, ali i uraditi servis bicikla ili kupiti novo. Kada vam se na putu do Štranda izduva guma ili vam padne lanac, svratite do "Biciklane", ova ekipa će vam vrlo rado pomoći, a možda vam ovo postane i omiljeni kafić za opuštanje. Za naš portal kažu da su želeli da naprave mesto gde je zdrav život prioritet i zbog toga je ovo potpuno nepušački kafić, jedan od vrlo retkih u našem gradu.

 

– Unutra je potpuno nepušački kafić, napolju, naravno, ne mogu da zabranim. Akcenat smo stavili na dobru kafu, ceđeno voće i zabranjeno pušenje. To su tri glavne stvari.


Lokal je otvoren pre dva meseca i već je privukao pažnju naših sugrađana, koji još uvek nisu upoznati sa ovakvim tipom lokala. Pitali smo Ivana da nam malo bolje objasni kakvo je ovo mesto:

– Koncept je da je ovo kafeterija, prodavnica bicikla i servis, kao i iznajmljivanje. Mesto gde možete popiti piće, kupiti ili servisirati bicikl. Ovo je još uvek nepoznat koncept, mi smo prvi u Srbiji koji rade ovako nešto. Planiramo mnogobrojne događaje, pre neki vikend smo pravili Kukuruz party, druženje i pečenje kukuruza. Svaki vikend će biti nešto drugo, uskoro ćemo praviti Burger party. Poenta je da mogu ljudi da dođu da se okupe, da se druže. Ovaj kafić treba da bude izduvni ventil za sve, da posle posla dođu da popiju piće i da se opuste.


IZNAJMLJIVANJE UZ DODATKE:
Cena rentiranja bicikla je 800 dinara za ceo dan i u ”Biciklani“ za taj novac možete dobiti i prikolicu za decu ili dečije sedište, ukoliko su vam potrebni. Uskoro nas očekuje i iznajmljivanje električnih bicikala, za sve one koji ne vole previše da se umaraju, a uživaju u ovoj vrsti vožnje.Pored odlične kafe, uskoro će u ponudi biti i sveži sendviči za doručak, ali akcent je na sokovima od sveže ceđenog voća. Trenutno su u ponudi sok od lubenice, narandže, zelene jabuke i ananas. Dok smo razgovarali sa Ivanom u bašti, ”Biciklana” je bila puna momaka koji su pomno nešto pratili nešto što se prikazuje na televizoru i upitali smo našeg sagovornika o čemu se radi.– Gledaju biciklističku trku, to je ekipa koja redovno vozi bicikle. To nisu moje redovne mušterije, neki su već bili, a neki nisu. Upravo to je bio moj cilj – da se svi biciklistički klubovi spoje i da bude što više druženja. Svi smo mi jedno, svi živimo ovde u Novom Sadu.

Ivan nam je u razgovoru otkrio da se trude da se što više povezuju sa malim preduzetnicima, pa tako uz kupovinu svakog bicikla na poklon se dobija domaći, ručno pravljeni sapun sa ”Biciklana” logom.

– Moj drugar Nikola, koji mi je mnogo pomogao, pravi domaće sapune i mi smo rešili da to bude simboličan poklon uz kupovinu. Dolazi nam mnogo drugara sa idejama, nismo sami u svemu tome. Takođe, prodajemo domaće vino, koje je sa etiketom bicikla. Akcenat smo stavili na zdrav život, bez pušenja. Pored svega toga imamo i domaća kraft piva. Sve što se kod nas kupi pakuje se u isključivo u papirnim kesama.

 Naš sagovornik najavljuje mnogo noviteta u "Biciklani", jer kako sam kaže ovo je tek početak i veruje da će "Biciklana" i ovakav tip lokala sve više privlačiti naše sugrađane. Bilo da ste na svom dvotočkašu ili bez njega, ovde možete pronaći mir od gradske buke i svoj kutak za opuštanje.

Razgovarala: Mirela Babić
Fotografije: Aleksandar Jovanović

Oceni vest:
27
3

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Steva

  pre 382 dana i 5 sati

  BIla bi fora da nemaju češalj za vezivanje bicikala. Začudili biste se koliko radnji u gradu u kojima se prodaju bicikle nema jebeni česšalj ispred!

  Oceni komentar:
  0
  3
 • Lala

  pre 381 dan i 19 sati

  Sve pohvale za najljubaznijeg i najstrpljivijeg majstora koji ovde popravlja bicikle.

  Oceni komentar:
  0
  1