Biciklistička trka "Trofej sajamskih gradova" za vikend u Novom Sadu i Kovilju

Biciklistička trka "Trofej sajamskih gradova" za vikend u Novom Sadu i Kovilju

U subotu, između 12 i 19 sati, biće obustavljen saobraćaj između dva kružna toka na Bulevaru Evrope.

U organizaciji Biciklističkog kluba “Velo”, a pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada, tokom nastupajućeg vikenda će se u glavnom gradu Vojvodine i Kovilju održati 18. Međunarodna juniorska biciklistička trka “Trofej sajamskih gradova”. Do sada se prijavilo 14 ekipa iz sedam zemalja, a ove godine će se prvi put održati i ženska trka koja treba da doprinese kvalifikaciji naših sportstkinja na Olimpijske igre, rečeno je na jučerašnjoj konferenciji za novinare u Gradskoj kući.

Direktor trke Nebojša Subić kazao je medijima da će se prva trka održati u subotu, 20. maja, na Bulevaru Evrope, a druga narednog dana u blizini manastira Kovilj.

- Trka u subotu će se održati na Bulevaru Evrope između dva kružna toka. Tada će saobraćaj biti obustavljen od 12 do 19 sati, ali ne i u samim kružnim tokovima, nego na delu puta između njih. Uvodno takmičenje osnovaca će početi u 13 sati, a od 14 sati će startovati prva međunarodna trka za žene. U 16 sati će biti start za glavnu trku, "Trofej sajamskih gradova". Juniori će voziti 87.5 kilometara, a takmičarke 56 kilometara – objasnio je Subić.

Narednog dana, u nedelju, 21. maja, pod sloganom “ I Kovilj je Novi Sad”, oko manastira Kovilj održaće se druga trka.

- Deca će startovati u pola deset, žene u deset sati, dok će glavna trka juniora početi u 13 sati. Takmičari će ići kružnom stazom od 7.2 kilometara. Muškarci će morati da pređu 100 kilometara, a žene pedeset i šest. Trka će trajati do pola pet posle podne i u tom periodu saobraćaj će biti zaustavljen prema Gardinovcima i oko manastira. Trka juniora koja će se održati drugog dana takmičenja bodovaće se za Ligu Srbije – kazao je Subić.

Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin izjavio je na konferenciji za novinare da je ”Trofej sajamskih gradova” manifestcija od posebnog značaja za Novi Sad.

- Posebno mi je drago što će biti održana i trka za osnovce. Ovaj projekat ima ozbiljnu tradiciju, mi smo ga kao uprava podržali i uvek ćemo tako i uraditi. On povezuje bicikliste iz celog sveta, promoviše biciklizam, a i sam Novi Sad – kazao je Cvjetićanin.

Tekst i fotografije: Aleksandar Jovanović

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Mihailo Ponjavic

  pre 464 dana i 20 sati

  Gde treba doći, gde počinje trka i da li su svi osnovci jedna grupa, bez obzira koji su razred

  Oceni komentar:
  0
  0
elektrovojvodina betanija telep horoskop havarija na vodovodu Miloš Vučević porodilište bez vode servisne informacije sahrane bebe gradsko groblje kaleidoskop kulture raspored sahrana i ispraćaja novorođenčad horoskopski znaci radosne vesti groblje u kaću servisne informacije novi sad institut batut isključenja struje gradonačelnik Miloš Vučević novosadsko porodilište raspored sahrana novi sad Novosadska toplana almaško groblje jkp lisje bez struje dunav jkp novosadska toplana