Biciklom od Limanskog do parka na Novom naselju, u nedelju sa studentima

Biciklom od Limanskog do parka na Novom naselju, u nedelju sa studentima

Pod sloganom "Noge pokreni, vazduh promeni", u nedelju će biti održan Bajk dan u organizaciji neformalne grupe "Ekologijom grad obogati", koju čine studenti zaštite životne sredine na Fakultetu tehničkih nauka.

Vožnja biciklima počinje u 14 časova u Limanskom parku, a pozvani su svi koji žele da doprinesu smanjenju zagađenja i promociji alternativnih načina prevoza.

Mi smo neformalna grupa koju čine studenti Inženjerstvo zaštite životne sredine Univerziteta u Novomn Sadu i Fakulteta tehničkih nauka koja je oformljena početkom 2020. godine – rekla je studentkinja i članica ove grupe Sandra Perić.

Motivacija im je bila saznanje i želja da se zajedničkim radom unapredi stanje u oblasti zaštite životne sredine, piše RTV.

–Slučajno smo saznali za projekat "Snažno zeleno" i odlučili da se prijavimo – dodala je Nataša Tomić.

Pre ovoga su imali razne akcije prikupljanja sekundarnog otpada, sadnje u kampu, anketiranja građana, vršili edukaciju dece u vrtićima i školama i slično.

Vožnja bajkom se završava u Novom parku na Novom naselju potpomognuta ljudima iz Novosadske biciklističke inicijative. Sastanak bajkera je na Subinom platou. Ruta će trajati do 15.30 sati.

Oceni vest:
6
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan