Bili smo u SEKS ŠOPU i saznali šta Novosađane "pali" (FOTO)

Bili smo u SEKS ŠOPU i saznali šta Novosađane "pali" (FOTO)

Za Novosađanke i Novosađane seks više nije tabu tema, a sugrađani koji žele da eksperimentišu u seksualnom životu najčešće se opredeljuju za kupovinu u ovim specijalizovanim prodavnicama. Čak ni kriza ne utiče na kupovinu.

Kako saznajemo u jednom od najstarijih seks šopova u gradu "Hexor", Novosađani su ranijih godina bili izuzetno stidljivi kada bi došli da pazare vibrator, dildo ili lutku na naduvavanje, dok je to danas postala sasvim uobičajena stvar.

- Primetili smo da su devojke odnosno žene mnogo slobodnije od muškaraca, jer one tačno znaju šta žele da kupe, čak se ne libe da pitaju kako se određeni rekvizit koristi. S druge strane, muškarci i dalje imaju taj problem, pa neretko kažu da idu na rođendan kod drugara i žele da kupe nešto za poklon da bi se zafrkavali, ali često je to samo izgovor – navodi prodavac.

On ističe, da recimo lutke na naduvavanje idu kao "alva", a uglavnom ih kupuju mlađi muškarci kada idu na proslavu maturske večeri, na momačko veče ili neki rođendan. Da li je to samo štos ili ih zaista i koriste, nismo uspeli da saznamo.

Među sugrađanima kojima je fetiš sado-mazo seks vrlo su popularne "čupave" lisice, maske i povezi za oči. Podjednako ih vole i muškarci i žene, a ono što je još popularno među sugrađanima su korbači sa perlama i kožni bičevi.

 

Dame, i nešto mlađe gospođice najčešće kupuju vibratore, a najprodavaniji su Jelly Almazing vibratori u 7 raznih nijansi boja, dužina bez poklopca 20 cm i prečnik 4 cm.  Reč je o vibratoru na baterije.

- Bukvalno se kupuje sve, od onih boje kože, do silikonskih u raznim bojama. Takođe žene kupuju i vaginalne kuglice, što zbog zadovoljstva, što zbog vežbe vaginalnih mišića – kaže ovaj prodavac i ističe da muškarci vole da kupuju navlake za penis, kako bi žene imale što bolji ugođaj u seksu.

Inače, saznajemo kako je mit da žene najviše kupuju velike vibratore, zapravo su najprodavaniji oni realni, srednje veličine, a cena govori o kvalitetu.

Tu je i neizostavni dildo i strap on, za muškarce, a ima ih i za žene. Razlika je u tome što su za muškarce šuplji, a za žene su puni.

- Muškarci koji imaju problem sa potencijom uglavnom se opredeljuju za kupovinu strap on, kako bi mogli da zadovolje svoju ženu ili devojku. Stariji muškarci se ne libe da ispričaju kakav zdravstveni problem imaju, dok mlađi muškarci nerado pričaju o tome – ističe naš sagovornik.

 

Inače, strap on najčešće kupuju gej žene i devojke, a često je reč o damama koje su u dugim vezama.

Sem toga, u ovoj prodavnici se prodaje i seksi donji veš, koji je prema rečima prodavca veoma kvalitetan, pa ga kupuju i žene koje ne zanimaju seks igračke. Međutim ima i tanga gaća koje su minimalistične, a na sredini imaju prorez tako da žena ne mora da ih skida. Ove gaćice, saznajemo, veoma su polularne među sugrađankama.

Ono što nam je zapalo za oko, jeste minijaturni vibrator u obliku karmina, ali nismo pitali kako se on koristi.

 

Kada je reč o Novosađanima, nije retkost da kupuju i vakum pumpe za erekciju. Takođe kupuju se i podmazivači, odnosno lubrikanti za suvoću vagine.

Ipak, iako kupuju ove spravice, Novosađani nerado pričaju o tome, samo smo od jedne sugrađanke saznali da joj je suprug kupio vibrator, kako bi obogatili svoj seksualni život. Kroz šalu kaže da ga ona koristi i kad je muž umoran, pa od kada ima vibrator nema svađe u kući.

Cene:

Seksi veš (komplet): od 1.500 do 2.500 dinara

Kostim: od 3.000 do 4.000 dinara

Vibratori: od 1.000 do 5.000 dinara

Veštačke vagine: od 2.000 do 5.000 (zavisi od vrste silikona)

Lutke: oko 3.000 dinara

Bičevi: od 1.500 do 3.000 dinara.

Japanske kuglice i vibro jaja: od 1.000 do 3.000 dinara

 

Tekst: Ljiljana Natošević Milovanović

Foto: Aleksandar Jovanović

Oceni vest:
9
5

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan