Billy Andol: Norme su glupost, za sreću je potrebna različitost

Billy Andol: Norme su glupost, za sreću je potrebna različitost

Jan Delić, bubnjar poznatog sarajevskog benda Billy Andol boravio je danas u Novom Sadu kako bi promovisao nastup ove grupe u našem gradu 29. maja u KC Utopia.

Radi se o interesantnom indie/alternative bendu iz Sarajeva, koji je nastao 2009. godine. Do sada su objavili dva studijska albuma: „Johnny Album“ i „Kako je Billy pokušao da preplovi svjetska mora i šta mu se desilo na tom putovanju“. Treći album pod nazivom „Linije“ bend objavljuje za izdavačku kuću Dallas Records, a njihov prvi najavni single Balkon sa ovog albuma izaziva veliku pažnju u regionu.

Eksperimentisanje sa zvukom, neobična poezija i izrazito energični nastupi su stvari koje karakterišu ovaj bend, koji je do sada nastupao u Nemačkoj, Slovenij, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Srbiji i Makedoniji. Grupa je svirala i na velikim festivalima i poznatim lokacijama kao što su Dom sportova, Lake Fest, Mixer Fest Beograd, Dom mladih Sarajevo i Olimpijski kompleks Zetra Sarajevo.

Kako Delić objašnjava samo ime grupe je nastalo kao nešto što bi trebalo da bude simpatično. Fokus je na živoj svirci i na ostvarivanju kontakta sa publikom, pošto su takvi nastupi najbitniji. Ova vrsta muzike ne zavisi od velikih izdavačkih kuća i predstavlja nezavisne bendove. Kroz treći album se prožima tematika širenja vidika i emancipacije. Prihvatanje drugih kultura, novih iskustava i informacija, što pojedince čini bogatijim.

- Posle rata i tragedija i nestanka jedne vrste kulture mi smo gladni umetnosti, kulturnih dešavanja i cilj je da se povežemo sa ljudima u regionu. Želimo da radimo sjajne stvari u budućnosti kao što su muzički festivali i pojedinačni nastupi. Hoćemo da poručimo mladim muzičarima da ne odustaju, da budu uporni, da poštuju sebe i da razviju svoj identitet i da komuniciraju i da se ne zatvaraju u sebe. Ljudi imaju tendeciju da se zatvore u neke svoje društveno prihvatljive norme. Mi smatramo da su norme glupost, jer je život danas veoma bogat i zato se treba otvoriti novim iskustvima i različitosti kako bi čovek bio sretan u životu.– kaže Delić za naš portal.

Billy Andol će svirati pred novosadskom publikom 29. maja u KC Utopia u ulici Svetozara Miletića 43 sa početkom od 22 sata. Karte u pretprodaji su 400 dinara, dok će na dan nastupa koštati 500 dinara.

 

Oceni vest:
6
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan