Bioskop pod otvorenim nebom i zanatska piva na Festivalu uličnih svirača

Bioskop pod otvorenim nebom i zanatska piva na Festivalu uličnih svirača

Posetioci Festivala imaće prvi put priliku da pogledaju neke od hitova internacionalnog filmskog festivala Cinema City, koji se tradicionalno održava u Novom Sadu krajem juna.

Otvoreni bioskop biće smešten u blizini Barutane "Josif" u Petrovaradinu, naposredno nakon prolaska kroz Beogradsku kapiju, a pristup projekcijama će biti slobodan. Ovaj originalan dodatak ovogodišnjem Festivalu uličnih svirača će biti projektovan po uzoru na Cinema City Open Air bioskope. Filmski program će biti održan u petak i subotu, 2. i 3. septembra, sa projekcijama od 21 i 23 časa, a za izbor i produkciju će se pobrinuti organizacioni tim festivala Cinema City. 

Saradnja dve ugledne novosadske umetničke manifestacije, festivala Cinema City i Festivala uličnih svirača, počiva na sličnim nastojanjima da se kroz kulturne sadržaje revitalizuju delovi grada koji poseduju urbani duh, tradiciju i potencijal da budu bolje iskorišćeni u budućnosti. Tako je Cinema City, koji se u Novom Sadu održava od 2008. godine, poslednjih sezona preseljen na novu lokaciju, u Kinesku četvrt i Limanski park, što se pokazalo kao odličan potez u konceptu ovog festivala, koji se zasniva na nesvakidašnjem filmskom programu i promociji mladih autora iz Srbije, regiona i sveta. Na ovogodišnjem, devetom izdanju festivala Cinema City, između ostalih prikazan je i dokumentarni film Nemanje Babića "Ne spuštaj roletne", koji za temu ima upravo Festival uličnih svirača.

Program i satnica filmskih projekcija na Festivalu uličnih svirača

Petak: 21h "Priča o stanovnicima zida", Andrej Boka i

                   "Boye: Prvi pravi ženski zvuk", Brankica Drašković

            23h "Cinema komunisto", Mila Turajlić

 
Subota:  21h "Kod kuće", Nenad Mikalački i

                      "Moj zanat", Mladen Matičević

              23h "Druga Linija", Nenad Milošević

Zanatska piva na Festivalu uličnih svirača

Specijalna zanatska piva četiri domaće pivare naći će se u ponudi osveženja za posetioce ovogodišnjeg Festivala uličnih svirača, koji će biti održan u petrovaradinskom Podgrađu od 1. do 3. septembra. Ponuda pića na Festivalu uličnih svirača, uobičajena za sve umetničke i zabavne manifestacije u svetu, ove godine će pored bezalkoholnih napitaka uključiti i jedinstvenu ponudu domaćih brendova "Razbeerbriga", "Kabinet", "Zebrew" i "Tron".

Dosadašnja praksa malih privatnih pivara bila je da se širem auditorijumu predstavljaju uglavnom na festivalima zanatskog piva, ali je Festival uličnih svirača odlučio da im ponudi saradnju kao deo koncepta promena koji ove godine podrazumeva i selidbu programa u Podgrađe Petrovaradinske tvrđave. Specifičnost ponude proizvođača zanatskog piva se ogleda u tome što se prilikom proizvodnje koriste hmelj, ječam, slad i druge sirovine visokog kvaliteta, po recepturama koje sami razvijaju. Štandovi sa ponudom zanatskih piva u Podgrađu biće smešteni u Ulici Vladimira Nazora i Barutani "Josif".

Oceni vest:
1
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

servisne informacije novi sad isključenja struje elektrovojvodina Spens klinika za ginekologiju i akušerstvo JKP Vodovod i kanalizacija novosađani betanija novosadsko porodilište KCV raspored sahrana i ispraćaja isključenje vode novorođenčad izmena režima saobraćaja raspored sahrana novi sad novosadska policija servisne informacije bez vode Aleksandar Vučić vremenska prognoza novi sad sahrane novi sad jkp lisje Elektrodistribucija Novi Sad RHMZ 27. novosadski maraton Isključenje struje mup novi sad bez struje bebe jkp novosadska toplana