Bivši direktor Zavoda za izgradnju Novog Sada osuđen na tri godine

Bivši direktor Zavoda za izgradnju Novog Sada osuđen na tri godine

Viši sud u Beogradu osudio je danas bivšeg direktora Zavoda za izgradnju Novog Sada Borislava Novakovića na tri godine i šest meseci zatvora zbog malverzacija prilikom izgradnje Bulevara Evrope.

Kako je navedeno u saopštenju Višeg suda, njegova nekadašnja pomoćnica Mirjana Dejanović osuđena je na istu zatvorsku kaznu dok je Dragana Živković osuđenana dve godine i šest meseci zatvora.

Okrivljeni Zoran Bojović osuđen je četvorogodišnju zatvorsku kaznu.

Navedenom presudom okrivljeni Zoran Bojović i Dragana Živković obavezani su da solidarno na ime naknade pričinjene štete iznos 462,9 miliona dinara plate Gradu Novom Sadu u roku od tri meseca od dana pravnosnažnosti presude, pod pretnjom prinudnog izvršenja.

Novaković je uhapšen krajem novembra 2014. i u pritvoru je proveo 30 dana, a suđenje je počelo godinu dana kasnije.

Osuđen je da je, kao direktor Zavoda za izgradnju, i Mirjana Dejanović, kao njegov pomoćnik, od 2009. do 2011. godine, omogućili preduzeću "Borovica transport" da dobije posao na izgradnji Bulevara Evrope, iako su znali da ta kompanija ne ispunjava uslove.

Novaković je privođen i godinu dana ranije, i to zbog sumnji u malverzacije sa građevinskim zemljištem, zajedno sa novosadskim biznismenima Petrom Matijevićem, Vojislavom Gajićem i drugima, ali je taj postupak obustavljen.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

novorođenčad jkp lisje gradonačelnik Miloš Vučević betanija Ledena Šuma zodijak Isključenje struje sahrane novi sad servisne informacije dnevni horoskop horoskop bebe štrajk poštara JKP Vodovod i kanalizacija bez vode horoskopski znaci novosadsko porodilište raspored sahrana novi sad bez struje elektrovojvodina isključenja struje Elektrodistribucija Novi Sad gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević pošte srbije vremenska prognoza skupština grada novog sada astrologija servisne informacije novi sad klinika za ginekologiju i akušerstvo isključenje vode