Bivši mesar otkrio trikove kako varaju kupce u mesarama

Bivši mesar otkrio trikove kako varaju kupce u mesarama

Trgovci se služe različitim trikovima kako bi kupci platili više, a kupcima se i dalje uvaljuje sve i svašta, po svemu sudeći, vodeći se dobrom starom "ako prođe prođe".

Većina slučajeva događa se s mesom i suhomesnatim proizvodima. Naime, zakidanje na gramaži je postalo uobičajeno. Tako je i jedan kupac još u prodavnici izvagao pakovanje od 100 grama koje je ispalo svega 78 grama mesa, prenosi Blic.rs.

Obratite pažnju, zakidaju na merenju. Na kontrolnoj vagi u marketu izmereno po 78 grama. Nije prvi put da zakidaju. Žena se brani da je takva vaga. Na većoj gramaži se to teže primeti, ali na 100 grama je baš primetno – stoji u objavi na Instagramu, ali, nije bio jedini u takvoj situaciji.

Javili su se i neki bivši mesari, koji su ljude upozorili na trikove s mesom.

Da znate, meso dolazi istovareno s vodom, tako da, ako vam narežu kilogram šnicli i dođete kući i stavite u frižider, nakon nekoliko sati neće biti jedan kilogram, jer meso kalira. Imaju i foru s vagom. Ispod papira uvek stave komad nečega da gramaža bude veća jer tako šef objekta u kom kupujete stavlja sebi bonus u džep – komentarisao je čovek koji je zbog tih stvari dao otkaz u mesari.

Što se tiče trikova s mesom, brojni mesari ne žele da melju sveže meso, nego kupcima nude već pripremljeno, od pre mleveno meso, jer se tako rešavaju ostataka, umesto da kupcima ponude prave komade čistog mesa.

Većini potrošača ne pada na pamet kod kuće ili u prodavnici ponovo da mere pakovanje mesa, pa se događa da im u cenu budu uračunati papir ili plastična ambalaža u kojoj je meso pakovano.

Poznati su i trikovi s prelepljivanjem deklaracija, ali i navođenjem različitih cena na pultu i blagajni.

Oceni vest:
15
13

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • O skretanju pažnje

  pre 36 dana i 19 sati

  S obzirom da je amerika obustavila sve letove ka Aljasci - zbog prevara pri merenju prtljaga, i samim tim nepouzdanosti bezbednosti aviona na poletanju - moj je zaključak da su svi srpski mesari prebegli u ameriku i mere prtljag.
  Zato, obustavite hajku na mesare, na ovo malo jada od stoke što imamo.
  Pravi lopovi se nalaze na političkim pozicijama i kradu zemlju ispod vas!

  Oceni komentar:
  4
  76
 • Dragan

  pre 34 dana i 17 sati

  Pa kakva su prava kupca ,sto neobjaviti,koga pozvati ako se ovo desava!??

  Oceni komentar:
  0
  5