Bivši reprezentativac u streljaštvu je glavni osumnjičeni za ubistvo MMA borca u Novom Sadu

Bivši reprezentativac u streljaštvu je glavni osumnjičeni za ubistvo MMA borca u Novom Sadu

Novosađanin Daniel Janjoš koji se tereti za krivična dela teško ubistvo i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih naprava glavni je osumnjičeni za učešće u napadu na Gorana Kovačevića Goranca i ubistvo njegovog telohranitelja MMA borca Uroša Stefanovića, saznaje "Blic".

On se u sredu uveče predao policiji, a dan kasnije saslušan je u Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu, gde je u prisustvu advokata izneo svoju odbranu.

Prema nezvaničnim informacijama iz tužilaštva do kojih je došao "Blic", sada je nesporno da je Janjoš bio na mestu incidenta te da je učestvovao u obračunu.

– Tužilaštvo i policija su na osnovu prikupljenih dokaza tokom istrage došli do zaključka da je Janjoš bio na mestu incidenta te je zbog toga za njim raspisana poternica. Svestan činjenice da postoje čvrsti dokazi protiv njega, Janjoš je odlučio da se preda policiji i da sarađuje. Budući da je drugi osumnjičeni za učešće u ovom incidentu Dalibor Bogdanović zvani Boća i dalje u bekstvu, tužilaštvo neće iznositi bilo kakve detalje vezane za istragu koja je i dalje u toku a policija intenzivno radi na pronalaženju begunca i privođenju pravdi - priča sagovornik "Blica" upoznat sa tokom istrage.

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu odredio je pritvor Janjošu do 30 dana zbog okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva osumnjičenog, zbog mogućnosti uticaja na svedoke kao i zbog sumnje da postoje okolnosti koje ukazuju na to da bi osumnjičeni mogao ponoviti, odnosno dovršiti krivično delo koje je ostalo u pokušaju.

– S obzirom na to da je oštećeni Goran Kovačević u ovom kritičnom događaju povređen, dok je života lišen Uroš Stefanović, sve okolnosti ukazuju na to da postoji opravdana bojazan da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogao da dovrši pokušano krivično delo za koje je osnovano sumnjiv. Takođe, s obzirom na to da je za krivično delo za koje je osumnjičeni osnovano sumnjiv zaprećena kazna zatvora od najmanje 10 godina ili doživotni zatvor, pa ceneći način izvršenja tog krivičnog dela sa posledicama, uz iskazanu bezobzirnost, podmuklost i nameru lišenja života više lica, pa ceneći način, vreme i mesto izvršenja krivičnog dela, obzirom da se događaj desio u naseljenom delu grada što je neminovno dovelo do uznemiravanja kako lokalne tako i šire javnosti, sudija za prethodni postupak odlučio je da na predlog tužilaštva odredi pritvor Janjošu do 30 dana – kažu u novosadskom Višem sudu.

Predrag Ćetković, advokat Daniela Janjoša rekao je za "Blic" da se bivši reprezentativac Srbije u streljaštvu dobrovoljno predao policiji.

– Nakon 13 dana od događaja on je odlučio da kaže šta se desilo. Niko ga nije naterao na to, sam je odlučio. Saslušan je kod postupajućeg tužioca, postupak je u toku i više od toga ne mogu da kažem - rekao je kratko advokat osumnjičenog.

Više o ovoj temi možete pročitati ovde.

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan