Bivši student prodekan Pravnog fakulteta  u Novom Sadu osuđen zbog prisluškivanja

Bivši student prodekan Pravnog fakulteta u Novom Sadu osuđen zbog prisluškivanja

Nekadašnji student prodekan Pravnog fakulteta u Novom Sadu Stefan Ivetić osuđen je pravnosnažno na tri meseca zatvora, uslovno godinu dana, zbog krivičnog dela neovlašćeno snimanje i prisluškivanje, po privatnoj tužbi suspendovanog studenta tog fakulteta Stefana Karanovića.

Karanović vodi brojne sporove protiv Pravnog fakulteta u Novom Sadu koji ga je suspendovao pod optužbama da je u medijima objavljivao članke o navodnom kriminalu na Pravnom fakultetu, što je on demantovao, piše N1.

Karanović je od Ivetića tražio i milion dinara za naknadu štete i najavio da će taj novac donirati u humanitarne svrhe.

Stefan Karanović je suspendovan i izbačen sa fakulteta na 36 meseci, a fakultet je u više navrata odbio da mu izda potvrdu o položenim ispitima.

Karanović je zbog toga upisao Pravni fakultet u Bosni i Hercegovini, gde je morao da započne studije od početka.

"Dok je student prodekan pravnosnažno osudjen, protiv dekana istog fakulteta se vodi prekršajni postupak jer je pobegao od inspekcije. Iz ovakve situacije postoji samo jedan izlaz - a to je da dekan Ristivojević i predsednik Saveta Pravnog fakulteta Dragan Milkov podnesu neopozive ostavke", naveo je Karanović u saopštenju za javnost.

Stefan Ivetić je, prema navodima krivične tužbe, neovlašćeno snimao i prisluškivao Karanovića, a snimke je potom slao i drugim studentima.

Ivetić je prethodno podnosio disciplinske prijave protiv Karanovića i svedočio u procesima protiv njega.

Osnovni sud u Novom Sadu  prvo je osudio Ivetića na šest meseci zatvora, uslovno dve godine, ali je Viši sud umanjio kaznu.

Karanović je uz saopštenje za javnost dostavio i presudu Višeg suda u Novom Sadu.

Oceni vest:
5
3

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan