"BIZNIS NA ŠTIKLAMA": Otvorena konferencija namenjena unapređenju ženskog preduzetništva

"BIZNIS NA ŠTIKLAMA": Otvorena konferencija namenjena unapređenju ženskog preduzetništva

Peta Međunarodna stručna konferencija "Biznis na štiklama", koja je namenjena promociji i unapređenju ženskog preduzetništva, otvorena je danas u Master centru Novosadskog sajma.

Konferencija obuhvata brojna stručna predavanja i panele na temu razvoja žena u preduzetništvu. Ove godine posebna pažnja biće posvećena temama kao što su izvori finansiranja, promocija i pozicioniranje na tržištu i načini kako da se prevaziđe kriza uzrokovana pandemijom Kovida-19.

Otvarajući konferenciju, ministarka privrede Anđelka Atanasković naglasila je da su žene u fokusu podrške koju pruža ministarstvo kojim rukovodi, i da je kao podsticaj opredeljeno 100 miliona dinara kako bi žene bile u mogućnosti da pokrenu svoj biznis.

Predsednica Kluba preduzetnica i poslovnih žena "Biznis na štiklama" Sofija Bajić istakla je da je godina za nama bila veoma izazovna i teška. Ona se zahvalila svima koji su pružili podršku ženama preduzetnicama i naglasila da samo zajedno možemo biti u stanju da prevaziđemo prepreke koje se nalaze na putu uspeha.


Otvaranju je prisustvovao i član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević, koji je istakao da Grad Novi Sad od 2015. godine subvencioniše žensko samozapošljavanje, a od 2018. godine i žensko inovaciono preduzetništvo.

– U tom periodu, Grad je izdvojio 65 miliona dinara za programe samozapošljavanja žena, a za žensko inovaciono preduzetništvo oko 40 miliona dinara. I u toku pandemije korona virusa uspeli smo da realizujemo ove konkurse. U tako teškim uslovima za poslovanja, interesovanje naših sugrađanki za pokretanje sopstvenog biznisa je bilo veliko i iz tog razloga smo ove godine povećali sredstva u budžetu za ovu namenu.  Takođe, u svim drugim  konkursima Grada žene imaju prednost i dobijaju dodatne bodove. To pokazuje snažnu opredeljenost Grada da podrži žensko preduzetništvo i da podrži ovakve događaje koji okupljaju žene preduzetnice i potencijalne preduzetnice – rekao je Radojević, a prenosi pres služba Grada Novog Sada.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan