Blagi pad broja kovid pacijenata u novosadskim bolnicama

Blagi pad broja kovid pacijenata u novosadskim bolnicama

U Kliničkom centru Vojvodine trenutno su hospitalizovana 274 pacijenta, a u Vojnoj bolnici u Petrovaradinu 22 osobe obolele od virusne infekcije Kovid-19.

U odnosu na jučerašnji presek, u KCV-u je 14 obolelih manje, dok je u Vojnoj bolnici broj kovid pacijenata  smanjen sa 25 na 22.

Kako saznaje Radio 021, u Kliničkom centru Vojvodine, na respiratorima se trenutno nalazi 19 obolelih, što je za pet manje nego juče.

Iz te zdravstvene institucije napominju da se kod velikog broja ostalih hospitalizovanih koji su oboleli od korona virusa, a s obzirom na težinu kliničke slike, uz ostalu neophodnu terapiju primenjuje i intenzivna kiseonička potpora.

Klinički centar Vojvodine apeluje na građane, a u cilju sprečavanja širenja i oboljevanja od Kovid-19 virusne infekcije, da je obavezno pridržavanje svih preventivnih zaštitnih mera, što podrazumeva nošenje zaštitnih maski, održavanje odgovarajuće distance između osoba, redovno pranje i dezinfekcija ruku, kao izbegavanje okupljanja stanovništva u većem broju u zatvorenom prostoru.

Nije poznato da li je u međuvremenu neki pacijent preminuo, ali nije poznat ni broj pacijenata koji su otpušteni iz ovih zdravstvenih ustanova jer nadležni ne objavljuju te podatke, podseća Radio 021.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan