BLIC: Četvorogodišnja Novosađanka pobedila leukemiju

BLIC: Četvorogodišnja Novosađanka pobedila leukemiju

Herojski je mala Nađa Kvrgić (4) iz Novog Sada primala sve terapije dok se lečila od leukemije. Sa osmehom koji je nadu davao svima u njenoj blizini podnosila je sve teške trenutke. I konačno, iz svega izašla kao pobednica!

Četvorogodišnja Nađa Kvrgić iz Novog Sada, koja se već godinu dana u Nemačkoj leči od opake leukemije, konačno je dobila dijagnozu da je očišćena od malignih ćelija, a lekari kažu da je bolest u remisiji.

To je za "Blic" potvrdila i njena majka Jelena, koja kaže da su završene venske hemoterapije. Majka je sve vreme uz malenu Nađu brojala svake njene male pobede. Posle ove najveće pobede, mala, ali jaka Nađa nasmejana je izašla s poslednjeg tretmana i rekla: "Mama, ja sam tvoj superheroj".

- Teško mi je da opišem kako se osećam. Lekari su jako zadovoljni i rekli su nam da je vreme da se opustimo, da je najgore prošlo i da sada malo uživamo. Predstoji nam još oko godinu dana tretmana tabletama koje će lekari dozirati na osnovu analiza krvi koje će Nađi raditi jednom nedeljno, a ostalo je da se uradi još šest kontrolnih lumbalnih punkcija, koje se obavljaju na svakih šest nedelja jer je imala bolest visokog rizika. Plašim se i da izgovorim, ali to je to. Moja Nađa je pobedila - priča presrećna Jelena za "Blic", koja je sa porodicom prošla pravu golgotu, ali nije posustala ni tren.

Majka dodaje da je na startu saznanje da joj je dete obolelo bilo pravi šok, ali da su je Nađin osmeh i hrabrost terali da digne glavu i učini sve kako bi joj olakšala mukotrpne terapije koje je pretrpela tokom protekle godine.

- Ja sam na sve to gledala sa puno optimizma. Kao da je to neki bezazleni virus i tako smo se ponašali. Naravno, bilo je uspona i padova, ali nisam nijednog trenutka dozvolila da Nađa to vidi. Niti moj suprug Zoran, niti naši sinovi Luka i Vanja. I kada je bilo suza, pa me Nađa pitala zašto plačem, kratko sam odgovarala da me boli glava. Onda opet nabacim osmeh na lice i u borbu. Psiha je čudo i smatram da je i naš pozitivan stav jedan od razloga zašto je Nađa pobedila - istrajna je Jelena.
 
Opširnije o ovoj temi pročitajte ovde. 
Oceni vest:
5
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan